Essays about: "Tomato"

Showing result 16 - 20 of 63 essays containing the word Tomato.

  1. 16. Green Roofs in Uppsala : Potential food yield and thermal insulating effects of a green roof on a building

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Author : Sagnik Sinha Roy; [2020]
    Keywords : Uppsala; Urban Sustainability; Food Security; Energy Security; Resilience; Urban Agriculture; Green Roof; Thermal Insulation; Energy Conservation; .;

    Abstract : Climate change has caused severe vulnerabilities for the global food production system and alternative agriculture methods are needed as a solution. Urban agriculture (UA) can be a sustainable solution, making the global food system more resilient and increasing the global food security. READ MORE

  2. 17. Mervärdesstrategier i svensk tomatodling

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Sebastian Stotzer; [2020]
    Keywords : mervärde; tomat; strategi; fallstudie; producentorganisation; närodlat; värdeadderad; trädgårdsföretag;

    Abstract : Som en konsekvens av högre produktionskostnader behöver svenska tomatproducenter erbjuda mervärden för att vara konkurrenskraftiga, det vill säga skapa egenskaper som värderas högt av konsument och som differentierar tomaterna från importerade tomater som till exempel närhet till konsument, produktförädling, miljömässiga värden, smak och utseende. Denna studie utgår från intervjuer med svenska tomatodlare och handlar om hur olika odlare arbetar med mervärdesstrategier i svensk tomatodling. READ MORE

  3. 18. Mervärdesstrategier i svensk tomatodling

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Sebastian Stotzer; [2020]
    Keywords : mervärde; tomat; strategi; fallstudie; producentorganisation; närodlat; värdeadderad; trädgårdsföretag;

    Abstract : Som en konsekvens av högre produktionskostnader behöver svenska tomatproducenter erbjuda mervärden för att vara konkurrenskraftiga, det vill säga skapa egenskaper som värderas högt av konsument och som differentierar tomaterna från importerade tomater som till exempel närhet till konsument, produktförädling, miljömässiga värden, smak och utseende. Denna studie utgår från intervjuer med svenska tomatodlare och handlar om hur olika odlare arbetar med mervärdesstrategier i svensk tomatodling. READ MORE

  4. 19. Study of tomato fiber fragmentation in the high-pressure homogenizer

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Maytham Al-Ameri; [2019]
    Keywords : food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Abstract : Homogenization is commonly used in many food processes in which products pass through a narrow gap causing break down of large particles into smaller one thereby reducing creaming and sedimentation of the products. This study aims to investigate fragmentation of tomato fibers and test which breaking mechanisms are dominating in a high-pressure homogenizer. READ MORE

  5. 20. GIS-Based approach to estimate the energy requirements of the post-harvest activities in Souss-Massa basin in Morocco

    University essay from KTH/Energiteknik

    Author : Francesco Agostini Fantini; Javier Izaguirre Carbonell; [2019]
    Keywords : ;

    Abstract : Over the last decades the Moroccan agriculture has passed through a complete transformation: due to the low workforce cost and its favourable climate, the sector has attracted the attentions of national and foreign investment and thus has expanded rapidly. Among the different productions, tomatoes proved to be one of the most profitable, generating 4. READ MORE