E Cookbook : A Guide to Modern Cooking

University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)

Author: Sanna Nordin; [2015]

Keywords: ;

Abstract: This is a Critical Design project that focuses on E-number additives in food. The aim is not to criticise the use of these additives, but rather to encourage consumers to question the industries that use them. This project is based on research in the purpose and manufacturing of additives. The research has been collected and used as a base for a cookbook. The book is a collection of fictional recipes and descriptions of additives based on industrial production of E-number additives. Chemistry, contrast and structure are the key focus in the graphic design work. The resulting publication is a conceptual work and will need further development before it can be considered complete.  Detta är ett Critical Design projekt som fokuserar på tillsatser i mat. Målet är inte att kritisera användningen av tillsatser utan att uppmuntra konsumenter att ifrågasätta dessa. Projektet är baserat på forskning kring användningen och tillverkningen av tillsatser. Denna information har samlats och används som underlag för en kokbok. Boken är en samling av fiktiva recept och beskrivningar, baserade på industriell produktion av E-ämnen. Kemi, kontrast och struktur ligger som fokus för det grafiska arbetet. Den resulterande publikationen är ett konceptuellt arbete och kommer att behöva ytterlig utveckling innan det an anses färdigt.

  AT THIS PAGE YOU CAN DOWNLOAD THE WHOLE ESSAY. (follow the link to the next page)