Essays about: "Vitamin C"
Showing result 1 - 5 of 33 essays containing the words Vitamin C.
-
1. The effect of temperature on the chemical stability of Vitamin C in a cosmetic product – Development of an HPLC-method for quantitative analysis
University essay from KTH/Tillämpad fysikalisk kemiAbstract : Vitamin C är en populär ingrediens i hudvårdsprodukter, bland annat på grund av dess positiva effekter på kollagen-produktionen i huden och dess antioxidativa egenskaper. Dessvärre är vitamin C en känslig ingrediens som lätt bryts ned av ljus, syre, hög temperatur eller fel pH-värde. READ MORE
-
2. Prolongation of shelf life of minimally processed spinach by combining vacuum impregnation and electric field treatments
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : A continuous growth of the world population raises the importance of preserving food resources while maintaining their nutrient value. Leafy vegetables such as spinach are a food category which decay quickly, and a large amount ends up as food waste. READ MORE
-
3. Orsaker till dystoki hos marsvin i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Marsvin är populära sällskapsdjur som tros ha blivit domesticerade redan på 500–1000-talet. Marsvin blir könsmogna tidigt, honorna vid cirka två månaders ålder och hanarna vid cirka tre månaders ålder. Marsvinshonor är polyöstrala med en cykel på 15–17 dygn där östrus varar i 6–11 timmar. READ MORE
-
4. Performance of a New Tetra Recart® Package Storing Oxygen Sensitive Food
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Tetra Recart® är ett innovativt, kartong-baserat förpackningsalternativ till konserverad mat. Tetra Pak® har sett en ökad efterfrågan på en mindre förpackningsvolym av Tetra Recart®, vilket har gjort att Tetra Recart® utvidgat förpackningsportfolion med en ny, mindre förpackning på 100 mL. READ MORE
-
5. New Concept Development of a Blood Glucose-Balancing Functional Beverage
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) have known to be one of the most common degenerative diseases which highly correlate with lifestyle, including consumption habits. It cannot be denied that the availability and accessibility to high processed food, high in carbohydrates play an important role on increasing the risk of T2DM. READ MORE