Essays about: "gårdsmejeri"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word gårdsmejeri.
-
1. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. READ MORE
-
2. Composition of water buffalo milk during the first period of lactation - relation to mozzarella cheese properties
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Fresh buffalo milk is the raw material used traditionally to prepare mozzarella cheese by hand. The characteristic smooth texture of mozzarella is obtained through a unique step during its manufacturing process, which is plasticizing or stretching of the cheese curd in hot water. READ MORE
-
3. Kommunal tillsyn av gårdsmejerier
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : I Sverige finns det nästan 300 myndigheter som kontrollerar olika delar av livsmedelskedjan från jord till bord. De flesta av dessa myndigheter är kommunala nämnder som genom sina tjänstemän sköter tillsynen av många olika sorters livsmedelsverksamheter. READ MORE
-
4. Biogas till kraftvärme på Wapnö : en projektanalys utifrån ett företagsekonomiskt perspektiv
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Biogas is a gaseous fuel, rich in methane, produced through a biological route in an anaerobic digester. A gas engine generates combined heat and power, which can be used at the farm to reduce energy cost. The process also generates a digestate, with better utilization of nutrient compared to cattle manure. READ MORE
-
5. Hur man minskar avståndet mellan matproducent och konsument
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Varför köper inte svenskar mer närproducerad mat? Den globala trenden går mot ett samhälle som ska vara mer självförsörjande för att minska den negativa klimatpåverkan. Hur ska vi få svenskar att äta livsmedel som är närproducerade? Svaret är inte enkelt men att erbjuda konsumenter närproducerade livsmedel är en bra början. READ MORE