Advanced search

Found 3 essays matching the above criteria.

  1. 1. The impact of oral microbiota and other factors on taste perception

    University essay from Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Author : Lisa Vasquez Johansson; [2022]
    Keywords : Mouth microflora; PROP-sensitivity; taste receptors; flavor; microbial composition; Smakperception; munnens mikroflora; smakuppfattning; smaklökar;

    Abstract : En mängd olika faktorer har visat sig påverka smakperceptionen. Ålder, fetma och den mikrobiellamiljön i munhålan är bara några exempel på omständigheter som kan resultera i smak-skillnader. READ MORE

  2. 2. Cetirizin till hund - farmakokinetik och biverkningar

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Sofia Norlander; [2015]
    Keywords : cetirizin; hund; antihistamin; farmakokinetik; histamin; beteende;

    Abstract : Atopisk dermatit (AD) är en kliande, inflammatorisk hudsjukdom som beror på allergi. Det är en av de vanligaste orsakerna till hudsjukdom hos hund. Många inflammatoriska mediatorer har påståtts spela en roll i patogenesen av atopisk dermatit, och den viktigaste vasoaktiva mediatorn är histamin. READ MORE

  3. 3. The effect of carbohydrate mouthrinse on simulated XC-sprint performance

    University essay from Mittuniversitetet/Avdelningen för hälsovetenskap

    Author : Andreas Kårström; [2014]
    Keywords : Double poling; Maltodextrin; Mouthwash; Mouth receptors; Ski;

    Abstract : The purpose with this study was to investigate the effect of a carbohydrate (CHO) mouth rinse protocol on simulated cross country (XC) sprint. The primaryaim was to investigate ifa 10 secCHO solutionmouth rinsingprotocolimprovedthe finish timein a simulated cross country (XC) sprint(800 meters for female and 1000 meters for male) compared with control (CON). READ MORE