Advanced search

Found 5 essays matching the above criteria.

  1. 1. Detection of root borne pathogen causing pea root rot by using minion sequencing

    University essay from Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskap

    Author : Aderemi Olubode; [2023]
    Keywords : ;

    Abstract : Pea (Pisum sativum L.) is the most cultivated pulse in the temperate zone, economically important with high nutritional value (high protein content of 20-30%) and relatively low cost. Root rot is its predominant disease, it is referred to as root rot complex because it involves many pathogens. READ MORE

  2. 2. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Ines Falk Tingström; [2022]
    Keywords : Pisum sativum; baljväxter; Fabaceae; proteingrödor; växtförädling; jämförande genomik;

    Abstract : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. READ MORE

  3. 3. Screening of pea varieties of Sweden : for physical, chemical & functional properties

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Stina Gustafsson; [2022]
    Keywords : Pisum Sativum L.; pea; physical properties; chemical properties; functional properties;

    Abstract : There is a need for improved resource efficiency in the food chain, while still producing nutritious foods with a low environmental impact. A crop with a favourable nutritional profile, while being well suited for cultivation in Swedish environmental condition is the field pea (Pisum Sativum L.). READ MORE

  4. 4. Spatiotemporal responses of wheat and pea roots to fluctuations in soil physical conditions

    University essay from SLU/Dept. of Soil and Environment

    Author : Hanna Sjulgård; [2020]
    Keywords : rhizobox; time-lapse imaging; growth rate; diameter;

    Abstract : Penetration resistance and the oxygen level vary in the soil, and a root will face fluctuations in these physical properties during development. The aim of this study was to understand how pea (Pisum sativum L.) and wheat (Triticum aestivum L. READ MORE

  5. 5. Odling av fodervicker : möjligheten att öka användningen av vickerarter som grönfoder och gröngödslingsgröda i norra Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Author : Amanda Halvarsson; [2016]
    Keywords : vicker; genetik; tillväxt; kromosom; taxonomi; råprotein;

    Abstract : En litteraturstudie har gjorts för att få ökad kunskap om fodervicker (Vicia sativa L.) dess egenskaper och olika användningsområden, samt vilken potential den har för ökad odling framför allt i norra Sverige. Fodervicker används i norra Sverige till baljväxtgrönfoder och gröngödsling. READ MORE