Effect of substrate types on fermentation of mixed cultures to produce volatile fatty acids

University essay from KTH/Industriell bioteknologi

Abstract: Innovativa teknologier, produkter och processer krävs på grund av marknadens ökande behov av bioprodukter med låga koldioxidavtryck. Idén att producera flyktiga fettsyror via biologiska processer, främst genom anaerob fermentering med blandkulturer, har återupplivats på grund av den omfattande exploateringen av oljeresurser. Målet för denna studie var att utvärdera kvaliteten och livskraften för produktion av flyktiga fettsyror från enkla substrat. Flyktiga fettsyror-generering undersöktes i ett satsvis syrafermenteringssystem för tre enkla substrat (olja, stärkelse, och gelatin). Vi visade att ett initialt surt pH var fördelaktigt för acidogenes och den totala genereringen av flyktiga fettsyror för alla tre substraten. Den högsta produktionseffektiviteten av flyktiga fettsyror uppnåddes och flyktiga fettsyror genomgick evolutionär utveckling med blandad kulturfermentering som kördes vid ett initialt surt pH på 5,0. 7933,08 mg COD/L smörsyra producerades från stärkelse vid pH 3,87 på dag 15, vilket var den högsta nivån. Smörsyra och ättiksyra var de dominerande produkterna i det initiala sura pH-värdet 5. Alla tre substraten i batch-reaktorer visade högt produktionsutbyte av ättiksyra och smörsyra. Vid lågt initialt pH var propionsyra den vanligaste syratypen i olja.

  AT THIS PAGE YOU CAN DOWNLOAD THE WHOLE ESSAY. (follow the link to the next page)