Essays about: "nutrition"

Showing result 41 - 45 of 1180 essays containing the word nutrition.

  1. 41. Rödklöverensilage till suggor : effekter på produktion, reproduktionsorgan, grisningsbeteende och grisningsförlopp

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Sandra Edvardsson; [2023]
    Keywords : sugga; rödklöverensilage; fytoöstrogener; isoflavoner; grisningsförlopp; grisningsbeteende; produktion; reproduktionsorgan;

    Abstract : Målet med studien var att undersöka effekterna av en rödklöverdiet rik på fytoöstrogener på suggor i smågrisproduktion med avseende på produktion (kullstorlek, antal levande födda kultingar, antal dödfödda kultingar, antal stenfoster och kultingarnas födelsevikt), reproduktionsorgan, grisningsförlopp och grisningsbeteende. Totalt ingick 21 renrasiga yorkshiresuggor i studien och delades med hjälp av matchning med avseende på kullnummer och omgång in i två grupper med 12 suggor i kontrollgruppen och 9 suggor i behandlingsgruppen. READ MORE

  2. 42. Coral Reef Restoration Enterprises

    University essay from Lunds universitet/Internationella miljöinstitutet

    Author : Ileana Graf; [2023]
    Keywords : Coral reef restoration enterprise CRRE ; Nature-based enterprise NBE ; Coral business; Profitable coral reef restoration; Sustainable business model; Business and Economics;

    Abstract : Coral reefs are essential for providing ecosystem services to humans, including coastal protection, nutrition, and income opportunities for coastal communities. However, coral reefs worldwide have suffered severe damage due to anthropogenic factors, leading to their rapid degradation. READ MORE

  3. 43. Study of the effects of the operating conditions of a decanter centrifuge on a pilot-scale protein recovery setup from cold-pressed rapeseed press cake

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Sergio de La Cruz Padilla; [2023]
    Keywords : By-product; Rapeseed press cake; protein; Food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : There is significant evidence to suggest that diets that include high levels of meat consumption have negative effects on both the environment and human health. As a result, efforts are being made to identify and characterize more plant-based proteins, such as those found in rapeseed. READ MORE

  4. 44. Användning av GPS-halsband på renar i renskötsel

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Cecilia Djerf; [2023]
    Keywords : renskötsel; GPS-halsband; renskötselområdet; teknologi i vildmarken; GPS-system;

    Abstract : Under början av 2000-talet började GPS-halsband användas på renar i renskötseln, sedan har användningen ökat och idag förekommer det hos nästintill alla samebyar. GPS-halsband används främst av renskötarna för att kunna följa renhjorden på avstånd, upptäcka eventuella kalvningsplatser samt populära flyttleder som hjorden och renskötarna använder. READ MORE

  5. 45. INVESTIGATING THE EFFECTS OF PROMOAT BETAGLUCAN ON IMPROVING AND MAINTAINING THE DESIRED STRUCTURE AND PHYSICAL PROPERTIES OF SPONGE CAKES OVER TWO WEEKS OF STORAGE.

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Nienke van Mieghem; [2023]
    Keywords : Beta-glucan; Texture profile analysis; structural changes; Sponge cakes; Food technology and nutrition; Technology and Engineering;

    Abstract : This project investigated the impact of beta-glucan on sponge cake's desired texture and physical properties. Sponge cakes with different percentages of Lantmännens PromOat beta-glucan (0.0%, 1.0% and 2. READ MORE