Essays about: "slaktvikt"
Showing result 6 - 10 of 31 essays containing the word slaktvikt.
-
6. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. READ MORE
-
7. Faktorer som påverkar slaktmognad hos betesuppfödda höstlamm
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Gotlandsfåren som har en aktiv avelspopulation om 18 000 tackor är Sveriges van-ligaste fårras. Med en stark säsongsbunden brunst på hösten föds lammen under våren och slaktas traditionellt sätt på hösten efter betessäsongen. READ MORE
-
8. Effekter av smågrisens vitalitet tidigt i livet på hälsa senare i livet
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Dödligheten bland smågrisar är generellt sett hög runtom i världen, vilket har betydande ekonomisk påverkan på grisproduktionen. I olika studier utförda i olika länder ligger smågrisdödligheten före avvänjning på mellan 8,7 – 30 %, och det har visats att de flesta dödsfall inträffar under den första levnadsveckan. READ MORE
-
9. Lunghälsa hos gris : agens, miljö, arv, vaccination och inverkan på produktion
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Grisproduktionen i Sverige omsätter många miljarder kronor varje år och det uppstår en del produktionsförluster på vägen. En stor del av dessa förluster beror på olika sjukdomar. Lungsjukdomar är en av de vanligast förekommande sjukdomarna. READ MORE
-
10. The effect of production system on carcass and meat quality in lambs
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : The aim of this study was to evaluate effects of different production models in Swedish lamb production on live weight gain (LWG), carcass quality and meat quality. The experiment included four typical production models for weaned male lambs in Sweden; indoor feeding (group 1), grazing on cultivated pasture (meadow fescue (Festuca pratensis Huds. READ MORE