Essays about: "Chocolate manufacturing"

Found 5 essays containing the words Chocolate manufacturing.

  1. 1. Chokladförgiftning hos hund

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Linn Aksén; [2018]
    Keywords : choklad; kakao; hund; förgiftning; metylxantiner; teobromin;

    Abstract : Chokladförgiftning är en av de vanligaste typerna av förgiftning hos hund, och orsakas av metylxantiner som finns i produkter från kakaoträdet Theobroma Cacao L. Denna litteraturstudie syftar till att reda ut den forskning som finns kring chokladförgiftning hos hund och de frågeställningar som berörs är: • Vilken är mekanismen bakom chokladförgiftning hos hund? • Vilka symptom får hundar vid chokladförgiftning? • Vilket chokladintag krävs för att toxiska effekter ska uppkomma hos hund? • Hur behandlas chokladförgiftning hos hund? • Hur snabbt efter chokladintag bör en hund behandlas? De metylxantiner som förekommer i choklad är teobromin, koffein och teofyllin, varav teobromin är huvudorsaken till chokladförgiftning hos hund. READ MORE

  2. 2. Mapping of causes for variation in quality of sugar in chocolate manufacturing

    University essay from Linköpings universitet/Teknisk biologi

    Author : Maja Modigh; [2016]
    Keywords : Cloetta; Chocolate manufacturing; Confectionary manufacturing; chococlate; confectionary; sugar; production; quality; particle size; Karl-Fischer titration; food processing; food processsing industry;

    Abstract : The main purpose of the report is to present possible reasons and solutions for variation in quality of sugar used in confectionery manufacturing, with focus on chocolate manufacturing, at Cloetta Sverige AB in Ljungsbro. The project has its purpose to optimize the quality of both the sugar and manufacturing processes in a long-term perspective, since the variation in quality of the sugar affects, more or less, all manufacturing processes and causes yield losses. READ MORE

  3. 3. Development of a tool for making chocolate chips

    University essay from Institutionen för teknik och samhälle

    Author : Javier Marín Melgar; Juan Ramón Medel Cáceres; [2013]
    Keywords : ;

    Abstract : This Bachelor Degree Project report is based on the development of a tool for making chocolate chips from chocolate bars carried out in cooperation with LéKUé, manufacturer company of kitchen tools specialized in silicone and plastic products. The aim is to develop a kitchen tool that breaks chocolate bars in small fragments, as currently there are no utensils that can efficiently solve this task. READ MORE

  4. 4. The Cost Pass-Through in the Swedish Chocolate Industry

    University essay from Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för nationalekonomi

    Author : Sara Tholozan; Magnus Hölcke; [2009]
    Keywords : cost pass-through; manufacturing costs; margins; commodity costs; chocolate;

    Abstract : There are many factors - such as manufacturing costs, margins and market demand - that play a part in setting the consumer price of chocolate. Manufacturing costs and margins are however the base for the price setting. The most important commodity in chocolate production is cocoa. READ MORE

  5. 5. Redesign of a water tank : – from metal to plastic

    University essay from KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)

    Author : Sara Häggström; Karin Thunman; [2006]
    Keywords : ;

    Abstract : Detta examensarbete har genomförts i samarbete med Coffee Queen AB i Arvika för att ta fram ett konstruktionsunderlag för en förbättrad vattentank. Tidigare var tanken tillverkad i rostfritt stål, men för att minska kostnaderna var företaget intresserade av att ta fram en konstruktion i plast. READ MORE