Essays about: "Fleromättat Fett"

Found 3 essays containing the words Fleromättat Fett.

  1. 1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Fanny Lagerström; [2023]
    Keywords : Vilt; Vildsvin; Vildsvinskött; Gris; ; Fläsk; Fläskköt; Fettsammansättning; Fettsyror; Mättat Fett; ; Omättat Fett; Fleromättat Fett; Aminosyror; HDL; LDL; Transfett; Trikiner; Trikinos;

    Abstract : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. READ MORE

  2. 2. Quantification of Fatty Acid Composition in Short T2* Tissue Using MRI – Comparison of 3 T and 7 T

    University essay from Lunds universitet/Sjukhusfysikerutbildningen

    Author : Felix Månsson; [2022]
    Keywords : Medicine and Health Sciences;

    Abstract : Purpose: To optimize a method and develop an algorithm to quantify Fatty Acid Composition (FAC) in bone marrow adipose tissue. By using different reconstruction models, compare different MRI systems (3 T and 7 T) to find the optimal field strength and reconstruction model for FAC quantification. READ MORE

  3. 3. Quantification of Fatty Acid Composition Using MRI: Comparison of Accuracy at 1.5, 3 and 7 T

    University essay from Lunds universitet/Sjukhusfysikerutbildningen

    Author : Lena Trinh; [2013]
    Keywords : Medicine and Health Sciences;

    Abstract : The increasing prevalence of obesity and obesity related diseases in this modern world has resulted in a lot of research in the area of water-fat separation with magnetic resonance imaging (MRI). Since the introduction of the two-point Dixon technique, this area of research has expanded and relationships have been discovered between fat content and fatty acid (FA) composition, and diseases such as diabetes and non-alcoholic fatty liver disease. READ MORE