Essays about: "Transfett"

Found 3 essays containing the word Transfett.

  1. 1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Fanny Lagerström; [2023]
    Keywords : Vilt; Vildsvin; Vildsvinskött; Gris; ; Fläsk; Fläskköt; Fettsammansättning; Fettsyror; Mättat Fett; ; Omättat Fett; Fleromättat Fett; Aminosyror; HDL; LDL; Transfett; Trikiner; Trikinos;

    Abstract : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. READ MORE

  2. 2. Fett - rekommendationer, kostvanor och konsumtion mellan 1935 och 2009

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Hanna Aker; Lisa Germundsson; [2012]
    Keywords : fett; rekommendation; kostvanor; konsumtion; glass; smör; margarin; LCHF; transfett; kolesterol;

    Abstract : This literature research is meant to answer the following questions: • What was the Swedes consumption of fat from 1935 to 2009? • How has the fat consumption corresponded to the current recommendations? • What is LCHF and which are the main advantages and disadvantages? Fat supplies us with energy, isolates and protect organs from bumps and punches. Fat is insoluble in water but soluble in organic solvents. READ MORE

  3. 3. Konsumentens hälsa som en del av företagets sociala ansvar : en fallstudie av två företag inom dagligvaruhandeln

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Minna Bengtsson; [2009]
    Keywords : CSR; Corporate Social Responsibility; livsmedelsbutik; Sverige; folkhälsa;

    Abstract : We are currently more aware than ever about the impact of food on our health, but in the same time this trend put more pressure on the food retailers to do as much as possible to help their customers manage their weight and be healthy in general. This study aims to examine the corporate social responsibility for consumer health in food retailing, in which ways the companies promote healthy eating; in what extent they do it and also the motives for companies for corporate responsibility. READ MORE