Essays about: "Mättat Fett"

Showing result 1 - 5 of 11 essays containing the words Mättat Fett.

  1. 1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Fanny Lagerström; [2023]
    Keywords : Vilt; Vildsvin; Vildsvinskött; Gris; ; Fläsk; Fläskköt; Fettsammansättning; Fettsyror; Mättat Fett; ; Omättat Fett; Fleromättat Fett; Aminosyror; HDL; LDL; Transfett; Trikiner; Trikinos;

    Abstract : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. READ MORE

  2. 2. Quantification of Fatty Acid Composition in Short T2* Tissue Using MRI – Comparison of 3 T and 7 T

    University essay from Lunds universitet/Sjukhusfysikerutbildningen

    Author : Felix Månsson; [2022]
    Keywords : Medicine and Health Sciences;

    Abstract : Purpose: To optimize a method and develop an algorithm to quantify Fatty Acid Composition (FAC) in bone marrow adipose tissue. By using different reconstruction models, compare different MRI systems (3 T and 7 T) to find the optimal field strength and reconstruction model for FAC quantification. READ MORE

  3. 3. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elsa Ramberg; [2019]
    Keywords : Nyckelhålet; miljömässig hållbarhet; hälsa; Vegetabiliska alternativ till kött och mejeri; SLVFS 2015:1;

    Abstract : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. READ MORE

  4. 4. Att servera en näringsriktig måltid i skolan - med focus på mjölkprodukter

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Lisa Skogsberg; [2014]
    Keywords : grundskola; skolmat; offentlig måltid; näringsriktig; mjölk;

    Abstract : Enligt den svenska skollagen (SFS 2010:800) har elever i skolan rätt till näringsriktiga skolmåltider. I lagtexten saknas förklaring om vad den näringsriktiga måltiden innebär, men regeringen hänvisar till de svenska näringsrekommendationerna som utgångspunkt. READ MORE

  5. 5. Attitudes to fat and fat consumption and sharing of dietary advice : A comparison between healthcare professionals and non-health professionals

    University essay from Institutionen för kostvetenskap

    Author : Panashe Ruth; [2014]
    Keywords : Fat; fat consumption; attitudues to fat; healthcare professionals; non-health professionals; saturated fat; Lchf; dietary advice; nnr;

    Abstract : Background One of the challenges to public health in Sweden is the consumption of excessive saturated fat and too little unsaturated fat. The National Board of Health and Welfare (NBHW), the Swedish National Food Agency (SNFA) and the health sector work together to tackle such challenges, through educating the public on healthy dietary habits. READ MORE