Essays about: "Hållbar konsumtion"

Showing result 6 - 10 of 109 essays containing the words Hållbar konsumtion.

  1. 6. Investigation of a balanced Swedish energy system in 2045 : Analysis of technical specifications for flexibility needed in a future Swedish intermittent electricity system.

    University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Author : Petter Larsson; [2023]
    Keywords : Ancillary services; Energy storage; Grid Flexibility; Market analysis; Sustainable electricity production.; Stödtjänster; Energilagring; Flexibilitet; Marknadsanalys; Hållbar elproduktion.;

    Abstract : As part of Sweden's goal of zero carbon dioxide emissions, renewable energy will play an increasingly important role in the future. A major change in the electrification of industries and the transport sector will lead to an ever-increasing need for electricity production. READ MORE

  2. 7. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Safin Mahdi Khoshnaw; [2023]
    Keywords : frukt och grönsaker; lokalproducerat; säsong; hållbar konsumtion; hållbar produktion; miljö; klimat;

    Abstract : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. READ MORE

  3. 8. Nudging inom ICA : ett verktyg för att främja hållbar konsumtion?

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Ellen Hedlund; Natalie Hjertberg; [2023]
    Keywords : Nudging; hållbarhet; dagligvaruhandel; konsumtion; konsumtionsbeteende; beteendeförändring; ICA; sustainability; grocery retailing; consumption; consumption behavior; behavior change;

    Abstract : Syftet med denna studie är att undersöka hur nudging kan användas inom dagligvaruhandel för att främja hållbar konsumtion, med fokus på vilka möjligheter och utmaningar som kan synliggöras. Med hjälp av en kvalitativ forskningsmetod har intervjuer med ICA handlare och en hållbarhetscoach, visat på att det finns ett aktivt arbete gällande nudging i matbutikerna. READ MORE

  4. 9. Heritage cereals : tasty and sustainable? : acceptance and important qualities of heritage cereals

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Malin Ekblad; [2022]
    Keywords : heritage cereals; consumer awareness; consumer acceptance; consumer preference; food quality;

    Abstract : Heritage cereals, a group of cereals that have not been subjected to modern crop breeding, have been getting attention due to their generally high genetic diversity, traits like high drought and disease tolerance as well as high nutritional values. Knowledge about how consumers relate to heritage cereals in Sweden is limited, and therefore this thesis aims to, firstly, explore acceptance, awareness and preferences among a specific consumer group; students in the agriculture program at the Swedish University of Agricultural Sciences, and, secondly, quality perception in relation to heritage cereals among consumers, bakers and retailers, in a Swedish context. READ MORE

  5. 10. Att särskilja sig genom grön marknadsföring : en flerfallstudie på modebranschen

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Adrian Cicek; Alexander Wallin; [2022]
    Keywords : Grön marknadsföring; marknadskommunikation; AIDA-modellen; positionering legitimitet;

    Abstract : I dagens samhälle har den gröna marknadsföringen blivit allt vanligare, det beror på att konsumenter har blivit medvetna om klimatförändringar som modeindustrin står för. Modeföretagen har stor påverkan på klimatet samtidigt som konsumtion av kläder har ökat den senaste tiden. READ MORE