Essays about: "Kemisk modifiering"

Showing result 6 - 9 of 9 essays containing the words Kemisk modifiering.

  1. 6. Transparent paper: Evaluation of chemical modification routes to achieve self-fibrillating fibres

    University essay from KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Author : Paulina Sandberg Birgersson; [2020]
    Keywords : Transparent paper; nanopaper; nanocellulose; chemical modification of cellulose; cellulose nanofibrils CNF ; Transparent papper; nanopaper; nanocellulosa; kemisk modifiering av cellulosa; cellulosa nanofibriller CNF ; nanopapper;

    Abstract : Transparenta papper tillverkade av cellulosa nanofibriller (CNF), visar stor potential att kunna ersätta petroleumbaserade plaster inom många användningsområden, till exempel för mat- och varuförpackningar. CNF, även känt som nanocellulosa, kombinerar viktiga cellulosaegenskaper, med unika egenskaper hos nanomaterial. READ MORE

  2. 7. Mucin preparation and assembly into new biomaterials

    University essay from KTH/Medicinsk teknik

    Author : Xueying Zhong; [2016]
    Keywords : BSM􏰀; characterization􏰀; purification; 􏰀 chemical modification􏰀; hydrogel; BSM; karakterisering; rening; kemisk modifiering; hydrogel;

    Abstract : Mucins, the main macromolecular constituent responsible for gel-forming property in mucus, have great potential to act as new biological hydrogel for medical applications. Click chemistry reaction is an attractive tool to be applied in both bioconjugation and material science to form covalent bonds between molecules. READ MORE

  3. 8. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : John Bylund; [2012]
    Keywords : modifierad ; stärkelse; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Abstract : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi- tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. READ MORE

  4. 9. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : John Bylund; [2011]
    Keywords : stärkelse; modifierad; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Abstract : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi-tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. READ MORE