Essays about: "Viskositet"
Showing result 11 - 15 of 61 essays containing the word Viskositet.
-
11. Reactivity increasement of prehydrolysis kraft pulp from Acacia crassicarpa and Eucalyptus hybrids
University essay from KTH/Träkemi och massateknologiAbstract : Syftet med detta examensarbete var att öka reaktiviteten hos förhydrolyserad kraftmassa genom att använda tidigare förhydrolysat och svavelsyra under förhydrolysen. Först bestämdes den kemiska sammansättningen av två olika vedråvaror (Acacia crassicarpa och Eucalyptushybrider) för att observera och korrelera med förhydrolysprocessen. READ MORE
-
12. Temperature dependency of rheological properites of different dispersions containing microfibrillated cellulose
University essay from Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)Abstract : Today, the focus lies on the state of the environment and how we can choose more sustainable alternatives to oil based materials. One material of interest is microfibrillated cellulose (MFC). READ MORE
-
13. Enhancement of translucence in fiber-based packaging materials
University essay from KTH/Fiber- och polymerteknologiAbstract : The utilization of fiber-based packages has started to take more place at the packaging sector but is still restricted by a lack of transparency. Today this challenge is tried to be solved by paying more attention on the characteristics of nanofibers and their possibilities. READ MORE
-
14. UV Curable Polymers for use in Additively Manufactured Energetic Materials
University essay from KTH/Fiber- och polymerteknologiAbstract : Fast-bränsle-raketer (SRM) har funnit sin plats i en stor mängd tillämpningar sedan deras framkomst mer än 2000 år sedan. En SRMs prestanda är förutbestämd av geometrin av drivmedelskrutet och är begränsad av gjutningsmetoden, som idag främst används i produktion. READ MORE
-
15. Compositional analysis of the Andean fruit Pouteria Lucuma : a comparison of different physical forms (powder, frozen pulp and fresh pulp)
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Lucuma (Pouteria Lucuma), an ancient fruit from the Andes, is now increasing in popularity in the global West due to the characteristic flavour and nutritional composition (e.g. high in fibres and phenolic compounds). The shelf life of the fresh fruit is short, therefore it is mainly used as frozen pulp or powder. READ MORE