Essays about: "kvalitetsfel"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word kvalitetsfel.

  1. 1. Hur påverkar viltskador ett framtida granbestånd? : en studie av en försöksyta på Asa försökspark

    University essay from SLU/School for Forest Management

    Author : Daniel Ridderbjelke; Gustav Forslund; [2023]
    Keywords : viltbetning; gran; kvalitetsfel;

    Abstract : Ett omfattande problem i det svenska skogsbruket är de skador som klövviltet orsakar på ungskog. Den vanligaste uppfattningen i det svenska skogsbruket är att granen inte påverkas mycket av viltskador trots att den anses vara härdigare än exempelvis tall och vissa lövträd. READ MORE

  2. 2. Fältstudie om kalciums betydelse för potatisens skalkvalitet och lagringsförmåga

    University essay from SLU/Dept. of Soil and Environment

    Author : Maria Weigl; [2022]
    Keywords : potatiskvalitet; skalfinish; kalcium; odling; mangan; zink; potatis;

    Abstract : Peel quality of the potato tuber is becoming increasingly important in potato cultivation. Consumers primarily demand potatoes that have an even, smooth, and fine peel. Tubers that have different types of scabs or other stains are rejected. In addition, farmers get paid more at higher peel quality. READ MORE

  3. 3. Tillväxtproblematik i broccoli : sort eller gödslingsberoende?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Magnus Gränsbo; [2020]
    Keywords : broccoli; hål i stock; ihålig stock; borbrist;

    Abstract : Broccoliodling är dyrt och innebär många risker för odlaren. Det finns flertalet kvalitetsfel som kan uppstå. Hål i stock är ett av dessa kvalitetsfel och det kan kosta odlaren stora delar av skörden i svåra fall. READ MORE

  4. 4. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Sanna Lindberg; [2013]
    Keywords : mjölk; kvalitetssäkring; HACCP; humanpatogener; värmeresistenta bakterier; psykrotrofa bakterier;

    Abstract : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. READ MORE

  5. 5. Bäddodling av matpotatis

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Carl Kjell; [2008]
    Keywords : bädd; bäddodling; matpotatis; potatis;

    Abstract : This study investigated potato growing in beds as an alternative to conventional ridges.It was based on results from field trials on bed-grown potatoes carried out by Halland Rural Economy and Agricultural Society in 2007, studies of literature and interviews with farmers with experience of bed growing of potatoes. READ MORE