Essays about: "milking routines"
Showing result 21 - 25 of 29 essays containing the words milking routines.
-
21. Mjölkningssystemen och mjölkningsrutinernas effekt på laktationskurvans uthållighet
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Mjölkavkastningen har ökat kraftigt de senaste åren och inom mjölkproduktionen eftersträvas högavkastande kor med bra hälsa och som producerar mjölk med hög kvalitet. Ett problem med dagens mjölkproduktion med 12 månaders kalvningsintervall är att korna i genomsnitt producerar mjölk under enbart 2,5 laktation, vilket innebär att de producerar mjölk under mindre än hälften av sin livstid. READ MORE
-
22. Milking routines and hygiene in small-scale dairy farms in Mapepe, Choma and Batoka districts in Zambia
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Småskalig mjölkproduktion är ett system som främjar regelbundna inkomster och spelar en viktig roll för att minska fattigdomen, ger anställningsmöjligheter och skapar välfärd samt säkrar en näringsrik livsmedelsförsörjning. Det finns cirka 2500 småskaliga mjölkbönder i Zambia men deras kunskap om bra mjölkningsrutiner och hygien är ofta dåliga. READ MORE
-
23. Att upprätta en mjölkordningslista : samt att förebygga de vanligaste mastiterna
University essay from SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)Abstract : I Sverige drabbas årligen många mjölkkor av mastit, vilket medför stor kostnader för lantbrukaren och lidande för kon. Genom att först välja ut vilka kor som är intressanta för provtagning och framodling av bakterier i mjölken kan man senare upprätta en mjölkordningslista och på så vis förebygga mastiter. READ MORE
-
24. Tidsåtgång i mjölkproduktion under betessäsong : inflytande av besättningsstorlek, samt mekaniserings- och automatiseringsgrad
University essay from SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)Abstract : Time studies in dairy production are an essential tool when deciding about level of mechanisation and automatisation both in investment situation and improving efficiency in existing operations. In previous investigations such studies have been carried out during normal barn conditions during winter. READ MORE
-
25. Inverkan av betessläpp på celltal och mjölkkvalitet hos mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : In Sweden regulations stipulates that dairy cows are kept on pasture, or given the opportunity to spend time outside during a coherent period of between two to four months, depending on region. The transition out to pasture is a big change from the winter period in the stable, especially for the modern high yielding dairy cows. READ MORE