Essays about: "protein content"

Showing result 41 - 45 of 381 essays containing the words protein content.

  1. 41. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Ines Falk Tingström; [2022]
    Keywords : Pisum sativum; baljväxter; Fabaceae; proteingrödor; växtförädling; jämförande genomik;

    Abstract : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. READ MORE

  2. 42. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Erika Ohlsson; [2022]
    Keywords : köttkvalitet; fettsyrasammansättning; slaktgris; ensilage; vallfoder; proteinfodermedel;

    Abstract : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. READ MORE

  3. 43. Produktion av edamame : kvalitetsparametrar för odling och konsumtion

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Sandra Golobov; [2022]
    Keywords : antinutritionella faktorer; Glycine max; gröna sojabönor; grönskörd; isoflavoner; kvalitet; omogna sojabönor;

    Abstract : Sojabönan är en de viktigaste grödorna och odlas över stora arealer globalt. Den odlas främst för sitt höga proteininnehåll och relativt höga oljeinnehåll och anses därav vara en oljegröda. Edamame eller vegetable soybean är gröna sojabönor som skördas vid mognadsstadie R6 då bönorna fyller ut baljan till 80–90 %. READ MORE

  4. 44. Quality parameters and protein profile in raw milk from individual cows with different lactation number and breed

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Jennifer Hallqvist; [2022]
    Keywords : Raw milk quality; protein profile; actation number; Swedish Red; Swedish Holstein;

    Abstract : Swedish dairy cows have an average life expectancy of 5 years, which means that each cow undergoes about 2.5 lactation cycles through her life. Reasons for culling dairy cows are mainly impaired fertility, udder health (mastitis) and low milk yield. READ MORE

  5. 45. A Functionality Study of Mycoprotein

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Luying Zhang; [2022]
    Keywords : mycoprotein; protein isolation; protein functionalities; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The mycoprotein was obtained from the company, Mycorena. The mycoprotein is a potential source of alternative protein of the animal origin used as the functional ingredients in the food industry. READ MORE