Essays about: "Ekologiska livsmedel"

Showing result 16 - 20 of 35 essays containing the words Ekologiska livsmedel.

  1. 16. Barriers to Sustainable Business Model Innovation in Swedish Agriculture

    University essay from Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap

    Author : Jennie Cederholm Björklund; [2017]
    Keywords : Business models; barriers sustainability; agriculture; innovation; entrepreneurship; agroecology; Affärsmodeller; agroekologi; entreprenörskap; hinder; hållbarhet; innovation; lantbruk;

    Abstract : Bakgrund: Svenska företag inom lantbruks- och livsmedelssektorn (s.k. agri-food) behövermöta ökade behov av hållbar samhällsutveckling med livskraftig landsbygd och ökadefterfrågan på livsmedel, samt utnyttja det gynnsamma läget framtida klimatförändringar förmed sig (Horizon 2020, Tell et al., 2016b). READ MORE

  2. 17. What role in the nitrogen supply do organic fertilizers have for organic farming?

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Arvid Aschan; [2017]
    Keywords : organic farming; organic fertilizers; nitrogen supply;

    Abstract : The demand for organic products has been substantially increasing, which has been noted by Lantmännen, one of Northern Europe´s largest agricultural cooperative. With the increasing demand for organic products, Lantmännen has set a goal of doubling its trade in organic grain by year 2020. READ MORE

  3. 18. Ansvarsfulla inköp och identitet : en fallstudie om CSR-arbetet på ICA Kvantum Gottsunda

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Oskar Eriksson; Andreas Hedlund; [2015]
    Keywords : CSR; inköp; företagsidentitet; företagsimage;

    Abstract : Initiativ inom Corporate Social Responsibility (CSR) har varit ett debatterat ämne inom den företagsekonomiska forskningen under senare decennier. Hittills har ingen allmänt accepterad definition etablerats om vad CSR är och hur det kan tillämpas i strategisk mening inom organisationer och företag. READ MORE

  4. 19. En önskan om ökad förståelse och dialog : sörmländska livsmedelsproducenters syn på offentlig upphandling av livsmedel

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Sara Spaak; [2015]
    Keywords : offentlig upphandling; närproducerad mat; Södermanlands län; intervjuer med producenter; mångfunktionalitet; public procurement; locally produced food; County of Södermanland; interviews with producers; multi functionality;

    Abstract : Arbetet syftar till att undersöka hur producenter i Södermanlands län förhåller sig till offentlig upphandling av livsmedel. Sex producenter, en representant för en ekonomisk förening och en kostsamordnare har intervjuats för att få en djupare förståelse för vad livsmedelsproducenter upplever vara de största hindren och möjligheterna för att lämna anbud i offentliga upphandlingar av livsmedel. READ MORE

  5. 20. How can customer behavior be changed in order to increase sales of organic products

    University essay from KTH/Industriell ekonomi och organisation (Inst.)

    Author : Rebecca Hammel; Matilda Klasson; [2015]
    Keywords : DiVA; master thesis; Organic; Sustainability; Brand Knowledge; Behavior Theory; DiVA; examensarbete; uppsatts; Ekologisk; Hållbarhet; Märkeskunskap; Beteendeteori;

    Abstract : During the last few years, awareness of environmental- and health related problems have grown dramatically. An area that has a contributed to these concerns are the food industry. It has affected the demand of greener products such as organic food, which aims to be healthier and better for the environment. READ MORE