Essays about: "Lactobacillus spp."

Showing result 6 - 10 of 12 essays containing the words Lactobacillus spp..

  1. 6. Isolation of Streptococcus salivarius from human oral samples and In vivo recombination cloning of EAL 2 of Streptococcus uberis C6344

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

    Author : Thamida Tauhid; [2022]
    Keywords : Streptococcus uberis C6344; Streptococcus henryi; c-di-GMP; GGDEF domain protein; EAL domain protein; In vivo recombination cloning; Streptococcus salivarius; Streptococcus Selection Agar;

    Abstract : The second messenger cyclic diguanylate monophosphate (c-di-GMP) has been proven to be a central regulator for physiological and metabolic processes including biofilm formation and sessile to motile transitioning (1,2). The synthesis and degradation of c-di-GMP are regulated by GGDEF- respectively EAL-domain proteins. READ MORE

  2. 7. Nourishing a growing population : overcoming the challenge of B12 deficiency in an increasingly vegetarian world

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Helen Olga Thompson; [2020]
    Keywords : vitamin B12; lactic acid fermentation; vegan diets; micronutrient deficiency; sustainability; legumes;

    Abstract : Increasing numbers of people are eliminating animal products from their diet in response to environmental concerns, as well as for human health reasons and in recognition of animal rights. Vitamin B12, an essential nutrient produced exclusively by bacteria and archaea, is present in animal products but is generally absent from unfortified plant foods. READ MORE

  3. 8. Probiotika till häst - fungerar det?

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Julia Stenius; [2019]
    Keywords : häst; mikrobiom; probiotika; foder;

    Abstract : Hästen är en herbivor vars naturliga diet till stor del består av gräs. För att kunna tillgodogöra sig strukturella kolhydrater är hästen helt beroende av mikrober, som i grovtarmen fermenterar cellulosa, hemicellulosa och pektin till lättupptagliga flyktiga fettsyror. READ MORE

  4. 9. Utvecklingen av bakteriefloran i magtarmkanalen hos kalvar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Jenny Augustsson; [2016]
    Keywords : tarmflora; kalvar; T-RFLP; Faecalibacterium prausnitzii; Lactobacillus; segmenterade filamentösa bakterier; gut flora; calves; Faecalibacterium prausnitzii; segmented filamentous bacteria;

    Abstract : Syftet med studien var att undersöka hur tarmfloran hos kalvar varierar med ålder och segment i magtarmkanalen samt att undersöka förekomsten av Faecalibacterium prausnitzii, Lactobacillus spp. och segmenterade filamentösa bakterier (SFB). READ MORE

  5. 10. PRESENCE OF THE PROBIOTIC BACTERIUM LACTOBACILLUS REUTERI IN THE ORAL CAVITY

    University essay from Malmö högskola/Odontologiska fakulteten (OD)

    Author : Gabriella Braathen; Viktor Ingildsen; [2016]
    Keywords : Lactobacillus reuteri; PCR;

    Abstract : Introduktion. Probiotiska bakterier är erkända som behandling av sjukdomar i tarmen och probiotiska produkter ökar på marknaden. För att kunna utvärdera effekterna i munhålan är det av intresse att undersöka om dessa bakterier, tillsammans med ökad tillgänglighet, utvecklas till en del av den naturliga orala mikrofloran.Syfte. READ MORE