Essays about: "RED"
Showing result 26 - 30 of 1155 essays containing the word RED.
-
26. Arbete med biologisk mångfald på Kungliga Djurgården : med fokus på rödlistade och invasiva arter
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Fler och fler arter hotas av förändrad markanvändning, klimatförändringar, spridning av invasiva arter m.m. För att motverka den negativa utvecklingen har urbana grönområden blivit allt viktigare. READ MORE
-
27. Microfluidic flow splitter shape optimization for high throughput
University essay from Lunds universitet/Avdelningen för Biomedicinsk teknikAbstract : Due to an increasing incidence rate, the need for new effective methods for diagnosing cancer are of high importance. Studies have shown that circulating tumor cells, CTCs, have great potential as a diagnostic biomarker. Acoustophoresis is a label free method, capable of separating CTCs from red blood cells in a blood sample. READ MORE
-
28. Domestications effect on associative and spatial learning in chickens (Gallus gallus)
University essay from Linköpings universitet/BiologiAbstract : The effects of domestication on animals’ behaviors and morphology are well known and documented. Changes due to domestication include higher sociability, decreased fearfulness, and increased boldness. READ MORE
-
29. Lackticka, Ganoderma lucidum : produktion och användningsområden
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Ganoderma lucidum (Lackticka) är en saprofytisk svamp i ordningen Polyporales som livnär sig på att bryta ned ved av hårda lövträd. Utseendet kan variera en aning men kännetecknas främst av sin hårda, glansiga, röda fruktkropp som vanligtvis växer i en halvmåneform. READ MORE
-
30. Blodröda tomater : matsuveränitet och relationsmat som verktyg för ett hållbart italienskt jordbruk
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Denna studie undersöker exempel på insatser som syftar till att skapa lokala livsmedelssystem i Italien. Studien utgår från en konsument, två producenter och en NGO som strävar efter lokala livsmedelssystem baserade på matsuveränitet. Relationella band och synen på det ”lokala” inom livsmedelssystem diskuteras i uppsatsen. READ MORE