Essays about: "Vallen"
Showing result 1 - 5 of 46 essays containing the word Vallen.
-
1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. READ MORE
-
2. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. READ MORE
-
3. Effekter av markstruktur på tryckutbredning och packningsbenägenhet i åkermark : en jämförande fältstudie mellan konventionellt jordbearbetad åkermark och permanent bevuxen åkermark
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Att gårdar blir större är en tydlig trend inom det svenska lantbruket. Med det följer även en större efterfrågan på större maskiner och redskap. Denna rationalisering medför en ökad risk för att åkermarken blir kraftigt packad och därigenom skadad, vilket på sikt kan leda till försämrad bördighet. READ MORE
-
4. Foderåtgång och tillväxt hos mjölkraskvigor utfodrade med bioraffinerad presskaka från gräs/klöverensilage
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Bioraffinering är en process där ensilage eller grönmassa, med hjälp av en skruvpress, delas upp i en presskaka och en pressjuice. Presskakan kan utfodras till idisslare och pressjuicen kan utfodras till grisar, bioraffinering möjliggör därför utfodring av vall till grisar i större utsträckning och ger på så vis vallen ett bredare användningsområde. READ MORE
-
5. Long-term effects of cropping system on red clover proportion and crude protein concentration in mixed leys
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Red clover is an important crop in Sweden, being the most cultivated forage legume in the country. It has a high crude protein concentration and fast establishment, which makes it a welcome addition to a ley mixture. However, red clover is not persistent and generally little remains in the third harvest year. READ MORE