Essays about: "crop rotation"
Showing result 1 - 5 of 128 essays containing the words crop rotation.
-
1. Lindmalva i sockerbetor : ett framtida ogräs
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Lindmalva (Abutilon theophrasti Medik) är ett sommarannuellt örtogräs som kan leda till kraftiga skördesänkningar i sockerbetor. Svenska betodlare har hittills varit förskonade mot lindmalvan och det har enbart rapporterats om enstaka fynd. READ MORE
-
2. Kan samodling av höstraps och utvintrande baljväxter minska angreppen av rapsjordloppa?
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Höstraps (Brassica napus) är en av världens och Sveriges viktigaste grödor. Det är en viktig avbrottsgröda i växtföljder dominerade av spannmål. Tyvärr har den omfattande odlingen gjort att rapsen drabbats av patogener och skadegörare, vilket försvårar ekologisk odling. READ MORE
-
3. Kemiska växtskyddsmedel i jordbruket : en förutsättning för tryggad livsmedelsförsörjning?
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Jordbruket står inför stora utmaningar under de kommande decennierna. Jordens ökande befolkning driver upp efterfrågan på livsmedel och biobränslen från jordbruket. Men jordbrukets produktion bör inte öka genom att expandera till ytan eftersom det skulle ske på bekostnad av viktiga naturliga habitat. READ MORE
-
4. Utveckling av barrträdsföryngringar markberedda med grävmarkberedning kontra harvning på blockrik skogsmark
University essay from SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)Abstract : Markberedning utförs på ungefär 90 % av den föryngrade arealen i Sverige varje år och utförs vanligtvis maskinellt med avsikt att bearbeta marken för att skapa goda förutsättningar för plantetablering. En icke obetydlig del av Stora Ensos markinnehav är på blockrik mark som är tekniskt svår att markbereda. READ MORE
-
5. Pepita de oro: How AlVelAl is building a regional regenerative agriculture transformation through social innovations
University essay from Stockholms universitet/Stockholm Resilience CentreAbstract : Regenerative Agriculture (RA) is increasingly promoted as a sustainable agri-food solution. Agronomic studies find that RA practices (e.g. cover crops, reduced tillage, crop rotation, and agroforestry) can regulate soil moisture, sequester atmospheric carbon, enhance biodiversity, and reduce the impacts of droughts and floods. READ MORE