Essays about: "Water content"

Showing result 21 - 25 of 824 essays containing the words Water content.

  1. 21. Lek, lärande & rörelse på bostadsgården med dagvatten som resurs

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Anna Forsfält Ljungberg; Matilda Andersson; [2023]
    Keywords : multifunktionalitet; vattenlek; inlärning; rörelse; dagvatten; dagvattenhantering; bostadsgård; ; vattengestaltning; ekostaden; Augustenborg; Bo01; resurshantering;

    Abstract : Föreliggande studie utreder hur dagvatten kan användas som resurs för att främja lek, lärande och rörelse på bostadsgården. I urbana sammanhang ses ofta dagvatten som ett problem då stora vattenflöden överbelastar vår infrastruktur med förödande konsekvenser. READ MORE

  2. 22. Evaluating the effects of climate change on Arctic char : including impacts of brown trout competition

    University essay from SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental Studies

    Author : Ola Carlström; [2023]
    Keywords : arctic char; brown trout; climate change; diet; habitat use; temperature;

    Abstract : Climate change is predicted to increase the average global temperature with 1.5 °C between 2030 and 2052. The areas that are most vulnerable for climate change are the arctic regions. Arctic char (Salvelinus alpinus) is a cold-water salmonid species with the most northern distribution of all freshwater fish species. READ MORE

  3. 23. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Devika Singh; [2023]
    Keywords : Gluten-Free bread; PromOat; Guar-Gum; Food technology; Technology and Engineering;

    Abstract : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. READ MORE

  4. 24. Användning av krävande ballastmaterial vid betongtillverkning - En laborativ utvärdering av absorptionshämmande tillsatsmedel för att möjliggöra användning av glimmerrik bergkross och återvunnen betong som ballast

    University essay from Lunds universitet/Avdelningen för Byggnadsmaterial

    Author : Anna Hagberg; Andreas Andersson; [2023]
    Keywords : Absorption inhibitor; admixtures; aggregate; biotite; calorimetry; compressive strength; concrete; heat development; mica; recycled concrete; workability; Technology and Engineering;

    Abstract : Detta examensarbete utvärderar ett absorptionshämmande tillsatsmedel för att möjliggöra användningen av krävande ballast vid betongtillverkning. Den huvudsakliga anledningen till att ballasten benämns som krävande är att den har ovanligt hög absorptionsförmåga. READ MORE

  5. 25. Quality of Spent Mushroom Compost Amended with Organic Material- Effect on Nutrient Content and Plant Growth

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Rasha Kamel; [2023]
    Keywords : Apple Waste; Wood Chips; Microbial Content; pH; Pseudomonas; General Bacterial Flora; General Fungal Flora; Electrical Conductivity; Nutrient Content; Bulk Density; Porosity; Water Holding Capacity;

    Abstract : Peat, as a non-renewable growing media, poses environmental concerns due to extraction and decomposition processes, leading to increased greenhouse gas emissions. Alternatives growing media with potential to replace or reduce the use of peat are of great need. READ MORE