Essays about: "charkuterivaror"
Found 3 essays containing the word charkuterivaror.
-
1. Alternativ till nitrittillsatser i charkuterivaror
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Nitrit anses vara en multifunktionell tillsats som används i charkuterivaror. Den bi-drar med färg, smak, och verkar antioxidativt och antimikrobiellt. Till sin nackdel bidrar nitrit till bildandet av potentiellt cancerogena nitrosaminer vid intag eller under upphettning. Nitrit är därav en av de mer debatterade tillsatserna. READ MORE
-
2. I skuggan av skandalen : en studie om hästen i livsmedelskedjan i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Denna uppsats bygger på en kvalitativ studie om häst i livsmedelskedjan i Sverige. Antalet hästar som gick till livsmedelsproduktion 2016 var 2668 vilket är det lägsta sedan mätningarnas start. Det motsvarar ungefär en femtedel av antalet avlivade hästar samma år. READ MORE
-
3. Nitrittillsatser i charkuterivaror : fördelar, nackdelar och alternativ
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Nitrittillsatser i charkuterivaror har under lång tid använts för sina färggivande, sensoriska, antibakteriella och konserverande egenskaper. Dess färggivande egenskaper beror på re- aktioner med muskelproteinet myoglobin, vilket leder till bildande av rosa nitrosyl- myoglobin. READ MORE