Advanced search

Showing result 1 - 5 of 7 essays matching the above criteria.

  1. 1. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Hanna Thelin; [2021]
    Keywords : Elstimulering; volt; lamm; slaktkropp; köttkvalitet;

    Abstract : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. READ MORE

  2. 2. Tillväxthinder inom lammproduktion : en fallstudie vid Östgötakusten

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Edvard Hollertz; [2019]
    Keywords : tillväxthinder; lammproduktion;

    Abstract : Svensken konsumerar allt mer lammkött, men ungefär 70 procent av köttet importeras. Trots att det på flera platser i Sverige finns goda förutsättningar för lammproduktion ökar inte produktionen nämnvärt. READ MORE

  3. 3. Mervärdesmärkning av nöt- och lammkött : en systematisk undersökning av mervärdesmärkt kött

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Martin Karlsson; [2012]
    Keywords : mervärdesmärkning; äkthet; kundvärde; nötkött; lammkött; märkning;

    Abstract : Svenska nöt - och lammköttsproducenter har länge varit pressade av det utländska köttet som idag har 50 % av marknaden. För att förbättra dessa siffror har LRF tagit fram en livsmedelsstrategi med målet att växa med en procent om året till skillnad från två procent minskning som varit fallet de senaste åren. READ MORE

  4. 4. Majsensilage – effekt på konsumtion, tillväxt och slaktkroppskvalitet hos lamm

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Maria Wanhainen; [2011]
    Keywords : lamm; majsensilage; tillväxt; konsumtion; slaktkroppsresultat;

    Abstract : Det finns en stor efterfrågan på färskt lammkött året runt i Sverige och det krävs därför en allt mer intensiv uppfödning av lamm. Det krävs därför en allt mer intensiv uppfödning av lamm i Sverige under vintern och våren. READ MORE

  5. 5. Majsensilage till växande lamm : konsumtion, sortering och tillväxt

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Elin Svensson; [2010]
    Keywords : majsensilage; sortering;

    Abstract : Efterfrågan av lammkött har ökat de senaste åren med följden att även produktionen har ökat. Trots detta produceras bara ca 40 % i Sverige av det som konsumeras. READ MORE