Essays about: "marker of difference"
Showing result 1 - 5 of 67 essays containing the words marker of difference.
-
1. Effekten av gödsling med arGrow® granulat på barrplantors tillväxt efter de första två växtsäsongerna
University essay from SLU/School for Forest ManagementAbstract : Tillgången på näringsämnen i marken är mycket stort i förhållande till växternas behov, men ändå är näringstillförseln ofta en tillväxtbegränsande faktor för växterna. De näringsämnen som behövs i störst mängd är kväve, som ofta är hårt bundet i svårlösliga kemiska föreningar. READ MORE
-
2. Effekter av en skogsskötsel som gynnar marklav på svagare marker
University essay from SLU/Dept. of Forest Resource ManagementAbstract : Inom renskötselområdet som motsvarar 50% av Sveriges areal har andelen lavmark av lavtyp minskat med 71 procent de senaste 60 åren. Minskningens takt ser ut att avta men lavmark fortsätter ändå att minska. Den främsta anledning till att mängden marklav minskat tros bero på det moderna industriskogsbrukets framfart. READ MORE
-
3. Poppelns tillväxt på granåker i Götaland
University essay from SLU/School for Forest ManagementAbstract : Forskning angående poppel finns i dagsläget i mindre omfattning. Poppeln befinner sig i grundforskningsstadie och mer kunskap behövs för att bemästra ”Sveriges eukalyptus”. I studien har det utförts insamling av datamaterial från poppelbestånd som vuxit på två olika marktyper i Götaland. READ MORE
-
4. Swedish red clover-associated Rhizobium leguminosarum bv. trifolii share high genetic similarity in the 16S gene but divergence in nod genes
University essay from SLU/Department of Plant Biology (from 140101)Abstract : Rhizobium leguminosarum biovar trifolii (Rlt) is a root-associated soil bacterium (rhizobia) capable of entering a symbiotic relationship with various species of clover (Trifolium sp.) and fix nitrogen within root nodules. READ MORE
-
5. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). READ MORE