Essays about: "proteinhalt"
Showing result 16 - 20 of 31 essays containing the word proteinhalt.
-
16. Proteingödsla foderspannmål, lönsamt eller ej?
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Tidigare har det bara varit aktuellt att proteingödsla sin brödspannmål, men nu börjar fler och fler intressera sig för att proteingödsla sin foderspannmål. Efter de senaste årens höga pris på den importerade sojan och en längre tid med pressad ekonomi för landets grisbönder har gjort att man har behövt börja tänka i andra banor. READ MORE
-
17. Kvävestrategiers effekt på skörd och skördekomponenter i höstvete 2013-2015
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Höstvete är en viktig gröda i svenskt lantbruk och på många gårdar är det grunden i växtföljden. För att grödan ska ge hög avkastning krävs att skötselåtgärder och gödsling anpassas efter rådande förutsättningar och utförs vid rätt tidpunkt. READ MORE
-
18. Svenska proteinfodermedel till häst - alternativ till soja
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Importerad soja är vanligt att använda i hästfoder som en proteinkälla, men de negativa effekterna på miljön som orsakas av odling och transport skapar ett intresse för inhemska alternativ. De inhemska proteinfodermedel som tagits upp i litteraturstudien är torkad vetedrank, potatisprotein, foderjäst, drav, ärtor, åkerbönor samt mjöl och expeller från raps och linfrö. READ MORE
-
19. Investera i en kvävesensor? : en ekonomisk jämförelse av tre fiktiva gårdar
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Denna uppsats är skriven på kandidatnivå och omfattar 15 högskolepoäng. Uppsatsen är skri-ven inom ämnet Företagsekonomi vid Institutionen för ekonomi, Sveriges lantbruksuniversi-tet. En stor kostnadspost för växtodlingsgårdar är handelsgödsel. READ MORE
-
20. Fodrets struktur relaterat till tuggtid hos mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Tidigare fodervärderingssystem tog bara hänsyn till fodrets fiberinnehåll och inte till dess fysikaliska struktur trots att detta visats vara viktigt för kons hälsa och produktion av mjölkfett i flera studier. I detta examensarbete sammanställs den tidigare forskningen i en litteraturstudie och ett försök redovisas där tuggbeteendet hos 6 kor som utfodras med två ensilage med olika fysikalisk struktur mättes. READ MORE