Essays about: "uppfödning"
Showing result 6 - 10 of 72 essays containing the word uppfödning.
-
6. Vårdprogram och underhållsplan för den historiska trädgården vid soldattorpet Rensmyran
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Soldattorpet Rensmyran med anor från sent 1600-tal är beläget på landsbygden sydväst om Uppsala. Torpet Rensmyran drivs som fritidsjordbruk med en liten uppfödning av hästrasen Gotlandsruss. På hag- och åkermark förekommer bete. READ MORE
-
7. Sustainable and cost-efficient feed ingredients for optimum breeding of house crickets (Acheta domesticus) for human consumption in Thailand
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The world population is expected to increase over the next 30 years. The global food production system is under pressure to keep up with the growing demand . In the last years, increased attention has been paid to use livestock with lower environmental impact, like the house cricket Acheta domesticus. READ MORE
-
8. Tjuruppfödning med Åländska förhållanden : en lönsamhetsberäkning för uppfödning av mjölkraskalvar på Åland
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : På Åland har en offensiv satsning gjorts för att utöka antalet mjölkkor, vilket medför att även antalet tjurkalvar ökar som det idag inte finns avsättning för. Hushållningssällskapet har tagit initiativ för att undersöka förutsättningarna för en nysatsning på ungnötsuppfödning. READ MORE
-
9. Social och miljömässig hållbarhet för alternativ till avlivning av tuppkycklingar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Tuppkycklingar av värphybrid-typ avlivas inom en dag efter att de kläckts eftersom de inte anses lönsamma att behålla för produktion av kött. Denna praxis har ifrågasatts allt oftare under senare tid vilket resulterat i utveckling av alternativa tillvägagångssätt. READ MORE
-
10. The house cricket Acheta domesticus, a potential source of protein for human consumption
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : population of the world is growing and it is expected that it will reach 9.6 billion people by the year 2050. The demand for animal-derived protein is expected to increase which also increases the land and water usage, greenhouse gas emissions (GHGEs) and therefore leads to environmental stress. READ MORE