Essays about: "Äpple"
Showing result 6 - 10 of 34 essays containing the word Äpple.
-
6. Växtförädlingsmål för framtida äppelförädling ur förädlares och odlares perspektiv
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Äpplen utgör den mest odlade frukten i Sverige och det finns en lång tradition av att producera äpple i hela Norden. För att kunna säkerställa en fortsatt produktion även i framtiden krävs en inhemsk förädling för att framställa nya sorter som kan möta framtidens utmaningar med ett förändrat klimat, effektivare lagring och förändrade preferenser från slutkonsumenten. READ MORE
-
7. Cascade Valorization of Apple Pomace into Polyphenols and Pectins by Green Extraction Processes
University essay from KTH/GlykovetenskapAbstract : I det här projektet extraherades värdefulla komponenter från äpple-pomace som är en restprodukt från cidertillverkning. Restprodukten var tillhandahållen av en svensk cidertillverkare. Extraktionen fokuserades mot pektin och fenolföreningar som uppvisar antioxiderande aktivitet. READ MORE
-
8. Scrape off or throw away? : consumer attitudes to mouldy foods at home
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Knowledge about how consumers handle mouldy food products at home is limited. It is of interest to investigate these aspects more closely, since some moulds can produce mycotoxins and other secondary metabolites that could be harmful to human health. READ MORE
-
9. Microarray Quality Control using Artificial Neural Networks
University essay from Lunds universitet/Institutionen för astronomi och teoretisk fysik - Genomgår omorganisation; Lunds universitet/Beräkningsbiologi och biologisk fysik - Genomgår omorganisationAbstract : When using antibody microarrays to diagnose diseases, the process of quality control of the microarray data is an important step. Currently, a part of this process is performed manually by visual inspection. READ MORE
-
10. Food Waste Management in a Circular Economy Perspective : A case study of Swedish juice plant Loviseberg presseri AB
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : One third of all the food produced for human consumption is being wasted all around the world. The recovery and optimum use of this food waste is vital to support the growing population and food demand. READ MORE