Essays about: "Grain protein content"

Showing result 16 - 20 of 43 essays containing the words Grain protein content.

  1. 16. Evaluation of the Potential Lactic Acid Bacteria (LAB) to Ferment Quinoa Milk

    University essay from Lunds universitet/Avdelningen för livsmedel och läkemedel

    Author : Chandana Jois; [2018]
    Keywords : Starter culture; Fermentation; Lactic acid bacteria; Quinoa milk; Food technology; Technology and Engineering;

    Abstract : The study aimed at (a) investigated the ability of potential lactic acid bacteria (LAB) to ferment quinoa milk, and (b) formulating a method for producing fermented quinoa milk. To meet the objectives, Lactobacillus pentosus and Pediococcus pentosaceus two native bacterial strains were tested. READ MORE

  2. 17. Durumvete : lantbrukares erfarenheter av durumveteodling på Gotland

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Erik Siggelin; [2017]
    Keywords : Triticum durum; avkastning; intervju;

    Abstract : Durumvete (Triticum durum) är en tetraploid art av vete som främst används för pastatillverkning. Gotland har bra förutsättningar för durumveteodling jämfört med andra delar av Sverige, eftersom klimatet är milt och soligt, samt att jordens pH-värde är högt. READ MORE

  3. 18. Halmsilage : kan ensilerad halmstubb med vallinsådd fungera som foder till dikor?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Oskar Kvist; [2017]
    Keywords : dikofoder; hög halmstubb; bottengröda; rödklöver; lusern; vallblandning; insådd;

    Abstract : Med ett ökat intresse för dikoproduktion och fler lantbrukare som ställer om till diko-produktion, så bör det finnas ett ökat intresse för att kunna styra sina fodergivor på ett så optimalt sätt som möjligt under produktionsåret. Tidigare undersökningar visar att det kan vara svårt att skörda ett grovfoder med tillräckligt lågt näringsinnehåll för att dikor inte ska överutfodras. READ MORE

  4. 19. Differences in nutrient content between varieties of Nordic barley

    University essay from Linköpings universitet/Biologi

    Author : Amanda Norberg; [2017]
    Keywords : Grain protein content; barley; plant improvement; Nordic countries; differences in gene sequences;

    Abstract : Grain protein content (GPC) in wheat has been found to be regulated by the gene NAM-B1. Homologues to the NAM-B1 gene have been found in barley, HvNAM-1 and HvNAM-2. Previous studies have found that base mutations in the NAM-1 gene at base position 544 might have an impact on GPC. READ MORE

  5. 20. Physico-Chemical Properties, Probiotic Survival and Sensory Acceptability of a Liquid Oats-Based Beverage

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Evangelia Mitsou; [2017]
    Keywords : oat based drink; nordic berries; probiotic; synbiotic; Prevotella copri; nutritional analyses; carbohydrates; protein; fat; fibres; viscocity; beta glucans; β-glucans; shelf life; microbial analysis; sensory analysis; innovation; product development; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Abstract : In the present thesis were studied oat based real fruit puree products. The aim was to create a new synbiotic beverage by combining the health benefits of the probiotic bacterial strain with the prebiotic ones derived from the β-glucans in oats. READ MORE