Essays about: "Hösilage"
Showing result 11 - 15 of 33 essays containing the word Hösilage.
-
11. Att bedöma hygienisk kvalitet i grovfoder för hästar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Denna litteraturstudie behandlar ett urval av metoder för att bedöma hygienisk kvalitet i grovfoder för hästar. Mikrobiella och makroskopiska undersökningar tas upp såväl som hur innehållet av mykotoxiner och lipopolysackarider (LPS) i grovfoder kan analyseras. READ MORE
-
12. Ättider av hösilage hos aktivt grupphållna hästar jämfört med uppstallade hästar på box
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : According to the evolution, the horse has developed to an herbivore that lives in herds on the plains. Despite the domestication the natural behavior of the horse has not changed. The gastro-intestinal tract is adapted to processing grass from grazing approximately 14-16 hours of the day. READ MORE
-
13. Mätning av hästars ättider av grovfoder i en aktiv grupphästhållning
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Measurements in horses of feeding times of haylage in an active open barn system In an active open barn, such as Active Stable®, the ratio of roughage to each horse is controlled by a transponder that regulates the horses time for feeding in certain amount of minutes each day. Recommended feeding-times for these kinds of housing systems are generalized which entails that the horse’s ratio will not be individualized. READ MORE
-
14. Mykotoxiner i hästfoder
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Mykotoxiner är giftiga sekundära metaboliter producerade av mögelsvampar. Mögelsvampar uppträder på grödor världen över, och de mest frekvent förekommande släkten som producerar toxiner är Aspergillus spp., Penicillium spp. och Fusarium spp. READ MORE
-
15. Arabiska fullblodshästar i Sverige - utfodring, hälsa och hästhållare
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Rätt utfodring och skötsel är viktiga faktorer för att undvika sjukdomar som kolik, magsår, och utveckling av stereotypier etc. Det finns dock forskning som indikerar att även ras kan påverka risken för att drabbas av dessa sjukdomar, och att raser som t.ex. READ MORE