Essays about: "forage quality"
Showing result 21 - 25 of 81 essays containing the words forage quality.
-
21. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. READ MORE
-
22. Grazing Legacy Influence Nutrient Content and Dry Matter Digestibility of Five Reindeer Food Plants
University essay from Umeå universitet/Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskapAbstract : Herbivores have a significant role in tundra ecosystem composition and processes. They can cause changes of vegetation composition and nutrient content that result in altered palatability of the vegetation and food availability for herbivores. READ MORE
-
23. Individuella skillnader i grovfoderintag hos mjölkkor : sambandet mellan grovfoderintag och djuregenskaper
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Dagens mjölkkor utfodras med stora mängder kraftfoder för att åstadkomma en hög mjölkavkastning. Kornas matsmältningsapparat är uppbyggt för att kunna inta stora mängder grovfoder och i Sverige har vi goda förutsättningar för att producera vallfo-der av hög kvalité. READ MORE
-
24. Välfärd hos värphönor : effekter av frigående system och inredda burar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : I undersökningar anger de flesta europeiska konsumenter att produktionsdjurens välfärd är viktig. Inhysningssystemet har en direkt påverkan på välfärden hos värphönor. READ MORE
-
25. Improving silage digestibility with fibrolytic enzymes
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : In Sweden, the dairy cow is an important producer of both milk and meat. The production is highly dependent on forage as a source of nutrients for the cow. Ruminants are excellent converters of plant material that otherwise is highly indigestible for humans. READ MORE