Essays about: "hållbar livsmedelsproduktion"

Showing result 1 - 5 of 33 essays containing the words hållbar livsmedelsproduktion.

  1. 1. Är det transporteffektiva samhället i antågande?

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Thomas Norman; [2023]
    Keywords : Transporteffektivt samhälle; Implementering; Hållbar mobilitet; Hållbar stadsutveckling; trafikstrategier; styrmedel;

    Abstract : Samhället behöver begränsa klimatpåverkan till hållbara nivåer både globalt och nationellt. Transportsektorns klimatpåverkan är stor och vägtrafikens utsläpp dominerar, men kan minskas genom mer energieffektiva fordon, förnybar energi och ett transporteffektivt samhälle och framförallt genom en kombination av dessa. READ MORE

  2. 2. Research on the Hydrothermal Conversion of Xylose Catalysed by CO2-H2O into Furfural

    University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Author : Robert Liao; [2023]
    Keywords : ;

    Abstract : Agricultural waste treatment and carbon dioxide emissions from fossil fuel combustion have been critical challenges for sustainable development. This work is part of a study on converting straw into biofuels, which involves using xylose as the material, carbon dioxide (CO2) as the catalyst, and water (H2O) and Gamma-Valerolactone (GVL) as the solvent to produce furfural through hydrothermal conversion. READ MORE

  3. 3. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Saga Enberg; [2023]
    Keywords : biologisk mångfald; hållbar livsmedelsproduktion; klimatpåverkan; livscykelanalys LCA ; quinoa;

    Abstract : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. READ MORE

  4. 4. Supply chain effects of utilizing non destructive quality inspection in food production

    University essay from Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Author : Fredrik Klein; [2022]
    Keywords : waste; inventory; production; food; quality;

    Abstract : Reducing waste and increasing efficiency in food supply chains is important for a sustainable food production. Modified Atmosphered Packaging (MAP) is a method of increasing food durability that requires gas quality and potential gas leakage inspection. READ MORE

  5. 5. Life Cycle Assessment of Urban Underground Oyster Mushroom Farming

    University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Author : Emile Lemaitre; [2022]
    Keywords : Life cycle assessment LCA ; Urban mushroom farming; Oyster mushrooms; Urban agriculture; Livscykelanalys LCA ; Urban svampodling; Ostronskivling; Stadsodling;

    Abstract : Global food production has been recognized as the single largest driver of environmental degradation and transgression of planetary boundaries. Providing healthy food sustainably to a growing, mostly urban population will require radical changes to the food system. READ MORE