Essays about: "mögel"

Showing result 21 - 25 of 43 essays containing the word mögel.

  1. 21. Att bedöma hygienisk kvalitet i grovfoder för hästar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Mikaela Würtz; [2017]
    Keywords : bakterier; jäst; LPS; mykotoxiner; mögel;

    Abstract : Denna litteraturstudie behandlar ett urval av metoder för att bedöma hygienisk kvalitet i grovfoder för hästar. Mikrobiella och makroskopiska undersökningar tas upp såväl som hur innehållet av mykotoxiner och lipopolysackarider (LPS) i grovfoder kan analyseras. READ MORE

  2. 22. Patologi och patogenes vid förvärvad ekvin polyneuropati : i förhållande till andra perifera nervsjukdomar hos häst och andra djurslag

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Anna Sundell; [2017]
    Keywords : polyneuropati; perifer neuropati; förvärvad neuropati;

    Abstract : Nervcellen är kroppens mest känsliga celltyp för bland annat trauma och metabola förändringar. Skador kan uppstå av ett flertal orsaker. Följder av perifera nervskador kan vara av olika allvarlighetsgrad och ibland kan känsel eller motorik förloras. READ MORE

  3. 23. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Michaela Isoz; [2016]
    Keywords : mältning; havre; vete; aminosyror; antioxidanter;

    Abstract : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. READ MORE

  4. 24. Mykotoxiner i hästfoder

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Åsa Andersson; [2016]
    Keywords : aflatoxiner; fusarium; häst; mykotoxikos; mögel; penicillium; sekundära metaboliter; svamp;

    Abstract : Mykotoxiner är giftiga sekundära metaboliter producerade av mögelsvampar. Mögelsvampar uppträder på grödor världen över, och de mest frekvent förekommande släkten som producerar toxiner är Aspergillus spp., Penicillium spp. och Fusarium spp. READ MORE

  5. 25. Proteinbaserade filmer för användning till livsmedelsförpackningar : en litteraturstudie med syfte att granska aktuell forskning kring proteinbaserade filmer som komplement till livsmedelsförpackningar

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Marcus Östling; [2016]
    Keywords : film; protein; proteintillsats; mjukgörare; aminosyra;

    Abstract : Globalisering och en ökad efterfrågan av livsmedelsprodukter har bidragit till att hög-kvalitativa förpackningar är av stort intresse. Då dessa livsmedelsförpackningar idag har nackdelar såsom ohållbara framställningsmetoder, skadliga för hälsa och miljö samt otillräcklig kvalité krävs att industrin utvecklar nya förpackningsmaterial. READ MORE