Essays about: "matförgiftning"

Showing result 6 - 10 of 10 essays containing the word matförgiftning.

  1. 6. Campylobacter hos hund och katt : analysmetoder, förekomst, klinisk relevans och eventuell smitta till människa

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Anne-Cathrine Jensen; [2017]
    Keywords : campylobacter; analysmetoder; förekomst; smitta till människa; klinisk påverkan;

    Abstract : Campylobacter spp. är en gramnegativ och mikroaerofil bakterie som i hög grad förknippas med matförgiftning efter intag av otillräckligt upphettat kycklingkött. Bakterien förekommer förutom hos fåglar även hos hund och katt där den i de flesta fall inte ger några kliniska symtom. READ MORE

  2. 7. Konsumenters attityder kring livsmedel och livsmedelssäkerhet

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Matilda Nordin; [2015]
    Keywords : livsmedelssäkerhet; konsument; attityder; food safety; consumer; attitudes;

    Abstract : Konsumenters attityder till livsmedel och olika aspekter av livsmedelssäkerhet undersöktes i en intervjustudie i Upplands län, i vilken olika frågor kring attityder till livsmedel med fokus på livsmedelssäkerhet ingick. Resultatet visade att det absolut viktigaste för konsumenter när de väljer varor är att livsmedlet smakar gott, då samtliga respondenter uppgav att detta var viktigt. READ MORE

  3. 8. Optimization and validation of a triplex real-time PCR assay for thermotolerant Campylobacter species associated with foodborne disease

    University essay from SLU/Dept. of Microbiology

    Author : Maria Karlsson; [2013]
    Keywords : thermotolerant Campylobacter; multiplex real-time PCR; 16S rRNA; hipO; cadF;

    Abstract : The genus Campylobacter is globally recognised as the leading bacterial cause of human foodborne gastroenteritis. Every year around 8000 Swedes are infected by Campylobacter. Most people are infected by thermotolerant Campylobacter species, commonly C. jejuni and C. READ MORE

  4. 9. Salmonella prevalence in the poultry feed industry in Pakistan

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Asif Maqsood; [2012]
    Keywords : Poultry; Feed; Salmonella; Enterobacteriaceae; Pakistan;

    Abstract : Abstract One of the leading causes of food borne infections in the world is due to Salmonella by con-suming poultry products including eggs and meat. According to US Food and Drug Admin-istration (2009), 2 to 4 million cases of Salmonellosis in humans occur every year only in US. READ MORE

  5. 10. Implementering och verifiering av kvantitativ ELISA för analys av Staphylococcus aureus enterotoxin A och C

    University essay from SLU/Dept. of Microbiology

    Author : Maria Karlsson; [2010]
    Keywords : Staphylococcus aureus; matförgiftning; enterotoxin; SEA; SEC; ELISA; BHI; mjölk;

    Abstract : Varje år uppskattas en halv miljon svenskar drabbas av matförgiftning och knappt en tredjedelrapporteras ha drabbats av en matförgiftning orsakad av bakterier eller bakteriella toxiner.Under år 2007 drabbades drygt 2500 EU-medborgare av matförgiftning orsakade avstafylokockenterotoxiner (SEs). READ MORE