Essays about: "meats"

Showing result 21 - 25 of 31 essays containing the word meats.

  1. 21. Vårlammsproduktion

    University essay from SLU/Other

    Author : Emil Jensén; [2006]
    Keywords : vårlammsproduktion; lammproduktion; utfodringssystem;

    Abstract : Studien är inriktad på vårlammsproduktion. Efter kontakt med Swedish Meats har jag besökt fyra olika gårdar med inriktning mot vårlammsproduktion.När det gäller byggnader är ljus och god ventilation av avgörande betydelse för djurens tillväxt och välbefinnande. READ MORE

  2. 22. Bakomliggande faktorer till vertikal integration mellan dagligvaruhandeln och kött- och charkindustrin : en fallstudie av två företag i vardera bransch

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Maria Rosendahl; Axel Walle; [2006]
    Keywords : kött; chark; integration; dagligvaruhandel; EMV; kontrakt;

    Abstract : Tre stora handelsblock dominerar idag den svenska dagligvaruhandeln. För många av leverantörerna står samhandeln med dessa kedjor för en stor del av omsättningen. Rådande förutsättningar framkallar en sårbarhet hos leverantörerna, eftersom de oftast är beroende av ett fåtal större kunder. READ MORE

  3. 23. Strukturförändringar inom svensk styckningsindustri : strategival och möjligheter

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Mats Johansson; [2006]
    Keywords : styckningsföretag; styckningsindustrin; strategi; differentiering; fokusering; avveckling;

    Abstract : Syftet med denna studie är att kartlägga små och medelstora styckningsföretags förutsättningar och möjligheter vid en förändring av marknaden. Utifrån kartläggningen skall studien belysa vilka möjligheter som finns för ett företag gällande vertikal och horisontell integration eller avveckling samt olika strategier, nämligen kostnadsöverlägsenhet, differentiering och fokusering. READ MORE

  4. 24. Löpmagssår hos vuxna nötkreatur i normalslakten

    University essay from SLU/Dept. of Ruminant Medicine and Veterinary Epidemiology

    Author : Jenny Lundberg; [2004]
    Keywords : nötkreatur; löpmagssår;

    Abstract : Abomasa from 291 cattle over 12 months of age slaughtered at Swedish meats in Uppsala during September 2003 were examined. Abomasal lesions were assessed macroscopically. Of the examined abomasa 108 (37.1 %) had lesions such as erosions and/or ulcers. READ MORE

  5. 25. Lammproduktionens ekonomiska påverkan av MTR

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Mattias Dahlstrand; [2004]
    Keywords : lammkött; lammproduktion; konsumtion; eu;

    Abstract : The Swedish consumption of lamb a increasing, and today we yearly eat a kilo of lamb per person each year. As a consequence the Swedish degree of self production according to lamb is steadily decreasing, and is today about 39 %.Today Swedish Meats is now cooperating with the Swedish lamb breeders organisation to raise that percentage. READ MORE