Essays about: "meats"

Showing result 11 - 15 of 31 essays containing the word meats.

  1. 11. Cylinder head hydropulse fatigue test method

    University essay from KTH/Hållfasthetslära (Inst.)

    Author : Erik Nylander; [2015]
    Keywords : ;

    Abstract : To be able to verify that a cylinder head design meats the expectations a good test method is needed. The aim of this thesis is to determine the best way of testing with respect to validity, cost, time consumption, quantity of tested material and repeatability. READ MORE

  2. 12. Effect of Antibacterial Mouthwash on Basal Metabolic Rate in Humans : A Randomized, Double-blinded, Cross-over Study

    University essay from Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Author : Blenda Agell; [2013]
    Keywords : nitrate; nitrite; nitric oxide; basal metabolic rate; antibacterial mouthwash; mitochondrial efficiency;

    Abstract : The use of mouthwash is a common complement to oral care. However, the physiological implication of this use, besides of effects on oral hygiene, is poorly known. The research of the gut micro flora and its implications on the host is a very active area of research today. READ MORE

  3. 13. Kommuners möjlighet att ställa krav på kvalité vid offentlig upphandling av kött : en intervju av kommuner samt litteraturstudie i ämnet

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Josefin Thuresson; [2013]
    Keywords : djurskydd; kvalitet; offentlig upphandling; konkurrens; lagen om offentlig upphandling LOU ; kommun; kött;

    Abstract : Det har genom den så kallade Sigtunadomen fastslagits att det finns möjlighet för kommuner att ställa krav på djurskydd vid offentlig upphandling. Den offentliga sektorn är en mycket attraktiv marknad för den svenska produktionen av kött och krav på ett bättre djurskydd skulle ge det svenska köttet en möjlighet att konkurrera med importerat kött. READ MORE

  4. 14. Nitrittillsatser i charkuterivaror : fördelar, nackdelar och alternativ

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Ida Pettersson ; [2012]
    Keywords : nitrit; nitrat; E250; tillsatser; livsmedel; charkuterivaror; korv;

    Abstract : Nitrittillsatser i charkuterivaror har under lång tid använts för sina färggivande, sensoriska, antibakteriella och konserverande egenskaper. Dess färggivande egenskaper beror på re- aktioner med muskelproteinet myoglobin, vilket leder till bildande av rosa nitrosyl- myoglobin. READ MORE

  5. 15. Swedish Meats : motiven bakom försäljningen av kooperationen

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Helena Andersson; Frida Thorstensson; [2010]
    Keywords : kooperation; Swedish Meats; slakteriindustri; strukturrationalisering ;

    Abstract : In 2007 Swedish Meats, the dominant Swedish meat-producers cooperative sold its slaughtering and processing industry. The goal of a producer cooperative structure is to create value for members through vertical integration, and to strengthen members’ market position. READ MORE