Essays about: "mjölkgårdar"
Showing result 11 - 15 of 60 essays containing the word mjölkgårdar.
-
11. Eco-efficiency in Swedish dairy farms : incorporating sustainability into the measure of eco-efficiency
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : This thesis introduces a novel method to incorporate absolute values of GHG emissions into the measure of eco-efficiency. The aim is to assess eco-efficiency in Swedish dairy farms and adjusting the scores towards a threshold of absolute levels of GHG emissions using the proposed method. READ MORE
-
12. Variation in Swedish bovine raw milk from 1995 to 2020 : focus on composition and properties
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The composition and properties of Swedish bovine raw milk are influenced by several factors which have varied over the last 25 years. Factors influencing milk quality include: bovine breed, stage of lactation, type of feed, and climate. READ MORE
-
13. Management of pastures : what is affecting the farmers priority?
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Natural pastures are important for the biological biodiversity. 2004 did we have 520 000 ha of pastures in Sweden according to the Swedish agency of agriculture, today we have 461 000 ha (Jordbruksverket, 2019). READ MORE
-
14. Hasskador hos svenska mjölkkor : Förekomst i sju besättningar under ett års tid
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Hasskador, i form av håravfall, krustor, sår och svullnader är vanligt förekommande hos mjölkkor, i Sverige och i världen. Hasskador orsakas av upprepat trauma, tryck och friktion mot hasen och utvecklingen av skadorna beskrivs ofta som en progressiv process, som börjar med håravfall och inflammation och där skadan kan utvecklas till krustor, öppna sår och kraftig svullnad. READ MORE
-
15. Inventering av uppfödningssystem som tillåter ko-kalvkontakt i svenska mjölkbesättningar
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Historiskt sett har kalven varit av liten ekonomisk betydelse inom mjölkproduktionen i Sverige och har tillåtits att dia endast en kortare tid efter födseln, för att därefter skiljas från kon. En viktig bidragande anledning till detta är troligtvis att kalvar som fått gå några dygn tillsammans med kon uppvisar fler stressrelaterade beteenden vid separationen än kalvar som separeras från kon direkt efter födseln. READ MORE