Essays about: "raw milk cheese"
Showing result 1 - 5 of 12 essays containing the words raw milk cheese.
-
1. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). READ MORE
-
2. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. READ MORE
-
3. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. READ MORE
-
4. Plasmin and plasminogen variation in bovine raw milk : impact of season, breed and milking system
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Plasmin (PL) is a native proteinase in milk, which combines a complex system consisting of its zymogen called plasminogen (PG), inhibitors and activators, which activity is known to make considerable changes in the dairy products, which represent in irregulating of casein hydrolysis and poor clotting properties, that may slow the cheese ripening process and consequently increase the processing expense. The objective of this study was to investigate if on-farm factors (i. READ MORE
-
5. Produktion och konsumtion av mjölk och ost samt hur kan klimatmålen till 2030 uppnås : en jämförelse mellan Sverige, USA och Indien
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Syftet är att ta reda på hur konsumtion och produktion av mjölk och ost ser ut i Sverige, USA och Indien och hur de tre länderna arbetar med klimatmålen till 2030. I Sverige har mjölkproduktion, mjölkkonsumtion och ostproduktion minskat mellan 1995 och 2015, däremot har ostkonsumtionen ökat. READ MORE