Att vara och verka på en plats : en studie om små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun

University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

Abstract: I denna uppsats undersöks små livsmedelsföretagare på landsbygden och deras relation till plats och nätverk. Studien utgörs av fyra kvalitativa intervjuer med små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun. Ämnet har varit av intresse då småskalig livsmedelsproduktion är med och bidrar till en levande landsbygd, samt det faktum att antalet företag inom livsmedelsbranschen på landsbygden i Falköpings kommun har ökat. Detta väcker frågor om företagares upplevelse och relation till platsen där de verkar. Studien visar att relationen mellan nätverk och plats är med och bidrar till att skapa lokala gemenskaper och att stärka platsidentiteten. Företagarna tyckte det var viktigt att vara med i olika nätverk, dels för att gynna sina egna företag, dels för att kunna hjälpa andra företag genom att exempelvis tipsa sina egna kunder om andra företag i trakten. Det framkommer även att företagarnas relation till platsen låg till stor grund för att företagen startades, samtidigt som alla företagare är medvetna om att platsen de verkar på inte lever i ett vacuum utan ständigt är i kontakt med omvärlden och att omvärlden även den är viktig för att företaget ska fungera.

  AT THIS PAGE YOU CAN DOWNLOAD THE WHOLE ESSAY. (follow the link to the next page)