Essays about: "ätkvalité"

Found 3 essays containing the word ätkvalité.

  1. 1. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Erica Karlsson; [2011]
    Keywords : nötkött; mörning; mörningsmetoder; Tublin; Hängmörning; Vakuummörning;

    Abstract : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. READ MORE

  2. 2. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Erica Karlsson; [2011]
    Keywords : nötkött; ätkvalité; våtmörning; torrmörning;

    Abstract : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. READ MORE

  3. 3. Närproducerat : ett mervärde för lönsammare nötkött?

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Hans Gradén; [2008]
    Keywords : närproducerat; nötkött; lönsamhet; köttproduktion;

    Abstract : Som en reaktion på storskaliga etablerade affärssystem och långa miljöbelastande transporter på livsmedelsområdet efterfrågar konsumenter i allt större utsträckning livsmedel från närområdet. På nötköttsområdet har en rad närproducerade koncept växt fram för att tillgodose det marknadsbehovet. READ MORE