Essays about: "ätkvalité"
Found 3 essays containing the word ätkvalité.
-
1. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. READ MORE
-
2. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. READ MORE
-
3. Närproducerat : ett mervärde för lönsammare nötkött?
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Som en reaktion på storskaliga etablerade affärssystem och långa miljöbelastande transporter på livsmedelsområdet efterfrågar konsumenter i allt större utsträckning livsmedel från närområdet. På nötköttsområdet har en rad närproducerade koncept växt fram för att tillgodose det marknadsbehovet. READ MORE