Essays about: "Aspergillus niger"
Found 5 essays containing the words Aspergillus niger.
-
1. Bio-enhanced silicate weathering : Coupled to sequestration of CO2
University essay from Uppsala universitet/LimnologiAbstract : Weathering of silicate minerals has long been a known source of natural CO2 sequestration, that could be increased in the presence of microorganisms. Bio-enhanced weathering of silicate minerals could increase the sequestration of CO2 from the atmosphere. READ MORE
-
2. The mechanism of microalgal adhesion to fungal pellets and its applications
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : This work is concerned with the use of fungi to harvest microalgae. The ability of Aspergillus niger and Trichoderma harzianum to harvest cells of Chlorella vulgaris and Scenedesmus ssp. was assessed in several experiments designed to elucidate the adhesion mechanism. While A. READ MORE
-
3. Tillväxtinhibering på fast substrat av Aspergillus niger-sporer genom tillsats av sorbin-, bensoe- och fenylmjölksyra
University essay from SLU/Dept. of MicrobiologyAbstract : Mögelkontaminering är ett problem inom livsmedelsindustrin eftersom den kan orsaka minskad hållbarhet och minskad säkerhet av livsmedel. Aspergillus niger är ett vanligtförekommande mögel i varmare klimat och hittas därför ofta i importerade livsmedel. A.niger kan till exempel orsaka stor förstörelse av färsk frukt och grönsaker. READ MORE
-
4. Stress tolerance and growth of trehaloseand mannitol deficient mutants inAspergillus niger
University essay from SLU/Dept. of MicrobiologyAbstract : There are several fungal species including Aspergillus niger that are responsible for foodspoilage. The conidia of Aspergillus niger contain mannitol and trehalose and thesecompounds act as stress protectants and keep the cells viable. READ MORE
-
5. "Hummus original" från Maxo´s Food AB : med eller utan konserveringsmedel?
University essay from SLU/Dept. of MicrobiologyAbstract : Syftet med examensarbetet var att studera produkten ”Hummus original”, kikärtsröra, frånföretaget Maxo´s Food AB. Önskemål från företaget och konsumenter var att kunna ta bort ettav de båda konserveringsmedlen, E211 och E202, i produkten. READ MORE