Essays about: "Torrsubstans"

Showing result 1 - 5 of 94 essays containing the word Torrsubstans.

  1. 1. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Anna Lundberg; [2023]
    Keywords : HPLC; titrerbar syra; BRIX; upplevd sötma; öslig torrsubstans; hälsoaspekter; Ribes nigrum;

    Abstract : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. READ MORE

  2. 2. Modeling self-heating and dry matter loss in large-scale biomass storage

    University essay from KTH/Kemiteknik

    Author : Johan Qviström; [2022]
    Keywords : Modell; biomass; storage; self-heating; dry matter loss; Modell; biomassa; förvaring; uppvärmning; torrsubstansförlust;

    Abstract : Materialförluster och självuppvärmning är ett vanligt problem vid lagring av biomassa i stor skala. Biomassan som lagras bryts med tiden ned av mikroorganismer och kemiska processer vilket resulterar i en förlust av torrsubstans, ofta kring 1-4% per månad. READ MORE

  3. 3. Quality parameters and protein profile in raw milk from individual cows with different lactation number and breed

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Jennifer Hallqvist; [2022]
    Keywords : Raw milk quality; protein profile; actation number; Swedish Red; Swedish Holstein;

    Abstract : Swedish dairy cows have an average life expectancy of 5 years, which means that each cow undergoes about 2.5 lactation cycles through her life. Reasons for culling dairy cows are mainly impaired fertility, udder health (mastitis) and low milk yield. READ MORE

  4. 4. Compositional analysis of the Andean fruit Pouteria Lucuma : a comparison of different physical forms (powder, frozen pulp and fresh pulp)

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elsa Ramberg; [2022]
    Keywords : Pouteria Lucuma; Powder; frozen pulp; fresh pulp; Total phenolic compounds; Antioxidant capacity; D-glucose; D-fructose and Sucrose.;

    Abstract : Lucuma (Pouteria Lucuma), an ancient fruit from the Andes, is now increasing in popularity in the global West due to the characteristic flavour and nutritional composition (e.g. high in fibres and phenolic compounds). The shelf life of the fresh fruit is short, therefore it is mainly used as frozen pulp or powder. READ MORE

  5. 5. Silage quality of grass and red clover-dominated forages as affected by particle size and additive, when ensiled at different dry-matter concentrations

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Malin Hamberg; [2021]
    Keywords : additive content; dry matter; particle size; silage quality;

    Abstract : Syftet med denna studie var att undersöka effekterna av partikelstorlek samt typ och dosering av kemiska tillsatser på ensilagekvalitet och lagringsstabilitet hos klöverdominerat ensilage och gräsensilage vid två torrsubstans (TS)-halter. Partikelstorlekarna var ca 24 cm för långt ensilage och ca 5 cm för hackat ensilage. READ MORE