Essays about: "calf production"
Showing result 1 - 5 of 78 essays containing the words calf production.
-
1. Användning av kalvningssystem i svensk dikalvsproduktion
University essay from SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Dikons uppgift är att föda upp friska kalvar som växer och producerar bra kött. Inhysning och skötselrutiner kring kalvning är därför en central del dikalvsproduktionen för att ge kalven en bra start i livet. READ MORE
-
2. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. READ MORE
-
3. Hur påverkar utfodringen av kon kalvens födelsevikt i dikalvsuppfödning?
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Dikalvsuppfödare strävar efter levande och livskraftiga kalvar för att kunna hålla god lönsamhet i sin produktion. Stora kalvar kan orsaka förlossningskomplikationer och dödfödslar och är därför inte önskvärda på grund av aspekter som rör både ekonomi och djurvälfärd. READ MORE
-
4. Betesdriftens kostnad : vid uppfödning av mjölkraskvigor
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : I Sverige finns en beteslagstiftning som är tvingande och därmed måste alla nötkreatur över sex månaders ålder vara ute på bete under sommaren. Beroende på vart i landet produktionen bedrivs är längden av betesdriften varierande. READ MORE
-
5. Evaluation of bonding and maternal behaviours in cattle : swedish dairy cows in a cow-calf contact system
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : In today’s commercial dairy production, it is common practice to separate the cow and calf a few hours after parturition. There is, however, increased interest from both farmers and consumers, to keep the cow and calf together for a longer period while still maintaining dairy production, because it is perceived as more animal friendly. READ MORE