Essays about: "charkprodukter"

Found 3 essays containing the word charkprodukter.

  1. 1. Konsistensförbättring av skivad salami och hushållsmedwurst på Siljans Chark AB

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Anna-Karin Rundqvist; [2015]
    Keywords : pH; starterkultur; temperatur; receptsammansättning; recipe; starter culture; temperature;

    Abstract : Siljans Chark AB är ett lokalt förankrat företag i Mora. Där tillverkas många olika typer av charkprodukter, bland annat varmkorv, grillkorv, falukorv, leverpastej samt de fermenterade smörgåspåläggen salami och hushållsmedwurst. READ MORE

  2. 2. Kvaliteten hos charkprodukter efter borttagandet av namnskydd, samt införandet av EU:s köttdefinition

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Elin Olsson; [2011]
    Keywords : namnskydd; köttdefinition; charkprodukter; kötthalt;

    Abstract : Until the 1st of January 2003 there were thirteen processed meat products provided with name protection in Sweden. These products had to contain a certain amount of meat and/or a certain amount of fat to be allowed to carry a recognized name. READ MORE

  3. 3. Bakomliggande faktorer till vertikal integration mellan dagligvaruhandeln och kött- och charkindustrin : en fallstudie av två företag i vardera bransch

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Maria Rosendahl; Axel Walle; [2006]
    Keywords : kött; chark; integration; dagligvaruhandel; EMV; kontrakt;

    Abstract : Tre stora handelsblock dominerar idag den svenska dagligvaruhandeln. För många av leverantörerna står samhandeln med dessa kedjor för en stor del av omsättningen. Rådande förutsättningar framkallar en sårbarhet hos leverantörerna, eftersom de oftast är beroende av ett fåtal större kunder. READ MORE