Essays about: "kötthalt"

Found 4 essays containing the word kötthalt.

  1. 1. Födelseviktens inverkan på grisars överlevnad, tillväxt och slaktkroppskvalitet

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Frida Henriksson; [2016]
    Keywords : smågris; födelsevikt; överlevnad; tillväxt; digivning; avvänjningsvikt; dödlighet; köttkvalitet; kullutjämning; piglet; birth weight; survival; growth; nursing; weaning weight; mortality; carcass quality; fostering;

    Abstract : To be able to maximize revenue as a pig producer, it is desirable to increase the number of produced animals; both born piglets and slaughtered pigs. The selection for increased litter size has although apparently resulted in an increased amount of piglets weighing ... READ MORE

  2. 2. Konsistensförbättring av skivad salami och hushållsmedwurst på Siljans Chark AB

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Anna-Karin Rundqvist; [2015]
    Keywords : pH; starterkultur; temperatur; receptsammansättning; recipe; starter culture; temperature;

    Abstract : Siljans Chark AB är ett lokalt förankrat företag i Mora. Där tillverkas många olika typer av charkprodukter, bland annat varmkorv, grillkorv, falukorv, leverpastej samt de fermenterade smörgåspåläggen salami och hushållsmedwurst. READ MORE

  3. 3. Immunokastrering av gris : för- och nackdelar ur produktionssynpunkt

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Pernilla Rosberg; [2012]
    Keywords : immunokastrering; kastrering; Improvac; gris; galtlukt; kötthalt; androstenon;

    Abstract : Kastrering av smågris för att motverka galtlukt görs idag i Sverige under grisens första levnadsvecka utan bedövning. EU kommissionen har lagt fram ett förslag på att från och med 2012 ska all kastrering av grisar ske med bedövning, och kirurgisk kastrering ska upphöra från 2018 under förutsättning att vissa praktiska problem har lösts tills dess. READ MORE

  4. 4. Kvaliteten hos charkprodukter efter borttagandet av namnskydd, samt införandet av EU:s köttdefinition

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Elin Olsson; [2011]
    Keywords : namnskydd; köttdefinition; charkprodukter; kötthalt;

    Abstract : Until the 1st of January 2003 there were thirteen processed meat products provided with name protection in Sweden. These products had to contain a certain amount of meat and/or a certain amount of fat to be allowed to carry a recognized name. READ MORE