Essays about: "department stor"

Showing result 21 - 25 of 245 essays containing the words department stor.

  1. 21. Rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Charlotte Borgqvist; [2022]
    Keywords : Rött kött; Hemjärn; Kolorektalcancer; Tillagningsmetoder;

    Abstract : Syftet med denna rapport är att undersöka rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn, kolorektalcancer och tillagningsmetod. Rapporten är en litteraturstudie, där ett flertal databaser använts. READ MORE

  2. 22. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Nikolina Ström; [2022]
    Keywords : Insekter; Livsmedel; Hållbarhet; Matkultur; Entomofagi;

    Abstract : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. READ MORE

  3. 23. Surviving ratio of milk microflora during storage at freezing temperature : a pilot study

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Louise Gustafsson; [2022]
    Keywords : Raw cow´s milk; raw milk quality; milk microflora; culturing methods; MALDI-TOF MS; cold storage of milk;

    Abstract : Milk contains beneficial and non-beneficial bacteria which contribute with different outcomes to milk and dairy products. Beneficial bacteria are important during manufacturing while non-beneficial bacteria cause spoilage, food related outbreaks but also economical losses for the dairy industry. READ MORE

  4. 24. Organic waste streams in the wine industry

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Hanna Eriksson; [2022]
    Keywords : wine; waste; utilization; grapes; residue; pomace;

    Abstract : Today, the annual global production of grapes surpasses seventy million tonnes. Of the grapes used toward winemaking, one fourth end up as pomace. In addition to pomace, vine pruning residues, stems and wastewater sludge contribute to the immense volumes of waste that for a long time has been considered as without value. READ MORE

  5. 25. Return & Refuel

    University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Author : Tilda Berensson; Fredrika Janssen; [2022]
    Keywords : ;

    Abstract : Detta kandidatexamensarbete har genomförts på uppdrag av Primus AB under institutionen Teknisk Design på KTH. Primus är ett svenskt ingenjörsdrivet företag som fokuserar på tillverkning av produkter för friluftslivet. De är främst kända för sina gasol- och friluftskök och är idag en del av friluftskoncernen Fenix Outdoor. READ MORE