Essays about: "good nutrition"

Showing result 21 - 25 of 229 essays containing the words good nutrition.

  1. 21. Variation i torrsubstanshalt mellan balar från samma vallfoderparti och dess påverkan på utfodring

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Karin Berlin; Carin Danielsson; [2022]
    Keywords : hösilage; häst; grovfoder;

    Abstract : Horses are adapted to eat grass and require sufficient amounts of forage with good hygienic quality. Forage with good hygienic quality have low levels of detrimental bacteria, fungi and toxins. For this reason, conserved grass such as hay, silage or haylage is necessary during the winter period, due to the absence of fresh grass. READ MORE

  2. 22. Biokol som tillsats i vallensilage utfodrat till mjölkraskvigor : inverkan på konsumtionsförmåga, smältbarhet, träckens konsistens och färg, samt djurens renhet

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Ida Milton; [2022]
    Keywords : Biokol; Smältbarhet; Vallensilage; Aktivt kol; Mjölkraskvigor; Konsumtionsförmåga; Träckkonsistens; Färg; Renhet;

    Abstract : Biokol är en produkt som tillverkas av organiskt material eller biomassa i en process som kallas pyrolys, då materialet upphettas i en temperatur från 350 till 1000 ̊C i en syrefri miljö. Biokol är lagringsstabil under lång tid innan den bryts ned och fungerar därför som kolsänka. READ MORE

  3. 23. Fiberströ : det hållbara strömaterialet för framtidens djurproduktion

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Emil Nordqvist; [2022]
    Keywords : Fiberströ; strömaterial; gödselfiber; djurhållning; djurvälfärd;

    Abstract : De svenska lantbrukarna står inför många olika val då de gärna vill uppnå en bra djurvälfärd för sina djur samtidigt som de vill försöka köpa produkter för så låga kostnader som möjligt. Med högre kostnader för nödvändiga produkter som bland annat el, bränsle, foder och strömedel utmanas den svenska lantbrukaren att hitta nya vägar att driva sitt företag. READ MORE

  4. 24. Development and characterization of an eco-friendly cosmeceutical formulation with optimal performance.

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Marshall Ringisayi Machingauta; [2022]
    Keywords : Emulsifier; lamellar liquid crystals; o w emulsions; phosphatidylcholine; small-angle X-ray scattering SAXS ; shea butter; pharmaceutical technology; Technology and Engineering;

    Abstract : Cosmetic innovations are about finding high performing creative solutions that deliver into the consumer trends. The consumer trend within the cosmetic industry is currently driving a growing demand for more clean, natural skin care products with sustainable credentials. READ MORE

  5. 25. Viticulture in cold climate toward more sustainable wine production

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Noha Baraka Wadha; [2022]
    Keywords : viticulture; cold climate; sustainable viticulture; viticulture and climate change; sustainable challenges; fungi resistance; SWOT; Terroir;

    Abstract : This literature study investigates viticulture in a cold climate and how climate change could contribute to a more sustainable wine production. This study aims to investigate if wine production in cold climate regions could create a dynamic balance between productivity and the consumption of natural resources. READ MORE